Abdulhamit Gül'den Mahkumlara Af ve Süresiz Nafaka Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den süresiz nafaka ve mahkumlara af meselesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte gelen açıklama.

Abdulhamit Gül'den Mahkumlara Af ve Süresiz Nafaka Açıklaması

Bakan Gül 'ten mahkumlara af ve süresiz nafaka açıklaması.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sürekli nafaka sistemi ile ilgili açıklamada bulundu.  Yüksek Seçim Kurulu'nun  İstanbul seçimleri ile ilgili önceki gün yayımladığı gerekçeli kararını değerlendiren Adalet Baskanı Abdulhamit Gül, konu ile ilgili "Hakimler kararlarıyla konuşur" dedi ve "Bundan sonra milletin hakemliğine gidilmesine karar verilmiştir. Son sözü söyleyecek olan İstanbul seçmeni. Sonuca da herkes saygılı olacak" ifadelerini kullandı.

NAFAKA DÜZENLEMESİNDE SON DURUM

Süresiz nafaka meselesine değinen Adalet Bakan Abdulhamit Gül,  söz konusu uygulamanın kaldırılmasıyla ilgili çalışmada sona gelindiğini ifade etti. Bakan Gül, "Süresiz nafaka gerçekten adil değil. Nafakada alt ve üst sınır ne olacak, hakim hangi kriterlere göre karar verecek çalışıyoruz. temel hassasiyetimiz taraflardan birine yeni mağduriyet alanı oluşturmamak" ifadelerini kullandı..

ÖCALAN AÇIKLAMASI

Terör örgütü elebaşı Abdulah Öcalan' ın avukatlarıyla görüşmesi meselesine değinen Bakan Gül, iznin verilmesini de değerlendirdi. Adalet Bakanı "Ne çözüm süreciyle ne de İstanbul seçimiyle ilgisi yok. Avukatlarıyla görüşme konusunda hukuki engel vardı. mahkeme bu kararı kaldırdı" ifadelerini kullandı.

MAHKUMLARA AF

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, afla ilgili bir çalışmalarının olmadığını da belirterek "Bu partimizin ve Meclis'in taktirinde olan bir konu" dedi.

YARGI REFORMU STRATEJİ BELGESİ

Adalet Bakanı'nın gündeminde ayrıntıları 30 Mayıs'ta açıklanacak yargı reformu strateji belgesi de vardı. Gül bu konuya ilişkin, "İfade özgürlüğü ve kişisel verilerin korunmasının daha da gelişeceği, içinden demokratikleşme paketinin çıkacağı 2023'e kadar sürecek bir yol haritası olacak. strateji belgesi hak ve özgürlüklerin güvence altına alınacağı insan hakları eylem planı'nı da içerecek" açıklamasını yaptı.

VİZE MUAFİYETİ

Gül, Avrupa Birliği ile vize muafiyeti görüşmelerinin kritik başlığı olan terörle mücadele yasasında değişiklik üzerinde çalıştıklarını da söyledi. Bakan, "Terörle mücadeleyi zaafa uğratmadan ifade özgürlüğüyle ilgili olumlu adımlar üzerinde çalışıyoruz, onları gündeme alacağız" dedi.

AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA