Adalet Bakanı Açıkladı! 1300 Personel Alımı Yapılacak - 'Şartlı Ceza İndirimi ve Personel Alımı Açıklaması'

Adalet Bakanı Abdulhamit gül, 2019 yılı sonuna kadar 1300 hakim savcı alımı yapılacağını açıkladı. Adalet Bakanı Gül, yargı muhabirleriyle bir araya gelerek, yargı reform paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Açıkladı! 1300 Personel Alımı Yapılacak - 'Şartlı Ceza İndirimi ve Personel Alımı Açıklaması'

Adalet Bakanı Açıkladı! 1300 Personel Alımı Yapılacak

Adalet Bakanı Abdulhamit gül, 2019 yılı sonuna kadar 1300 hakim savcı alımı yapılacağını açıkladı. Adalet Bakanı Gül, yargı muhabirleriyle bir araya gelerek, yargı reform paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.Tutuklama süresinin istisnai bir tedbir olduğunu aslolannın özgürlük olduğunu söyleyen Gül, tutuklulukta azami süreye ilişkin düzenlemeler yapılacağını söyledi. İnfazın ertelenmesinin af olmadığını, infaz sürelerinin masaya yatırıldığını söyleyen Adalet Bakanı,  mecliste alternatiflerin de görüşülebileceğini söyledi.

Bakan Gül, "İnfazın ertelenmesi konusu af değil. İnfaz sürelerini masaya yatırdık, alternatifler var. Meclis alternatifler üzerinden en doğrusunu seçecektir." şeklinde konuştu. 2019 yılı sona ermeden 1300 yeni hakim ve savcı alımı da yapılacağını belirten Adalet Bakanı, "Yargı reform paketi 5 yıllık süreci kapsıyor. Yargı reformu belgesi tüm milletimizin yargı reform belgesidir. Yargı hiçbir yapıya teslim edilemez. Bu belgeler daha iyisini bulmak adına revize edilmesi gereken belgelerdir. Eleştiriler de oldu, bizim için çok değerlidir. Bu belge güven veren ve erişilebilir adalet yaklaşımıyla hazırlandı. Yeni bir insan hakları eylem planı hazırlamak için çalışmayı başlattık.Hukuk mesleğine giriş sınavı getiriyoruz. Bir meslek sınavına girilecek ondan sonra mesleğe kabul işlerinde süreç başlayacak. Nitelikli hukukçu yetişmesine katkı sağlayacak. Hakim ve savcı yardımcılığı konusunu önemsiyoruz. Hem teori hem pratiği artıracak. Hakim yardımcılığından sonra hakim olmak için sınava girecek. Tüm bu süreçlerden sonra hakim ve savcı cübbesini giyip mesleğini ifa edebilecek." şeklinde konuştu.