Açıklamalar Art Arda Geliyor! Ordu'da Sel Felaketinden 500 Bin Kişi Etkilendi !

Ordu'daki sel felaketinden etkilenen kişi sayısı 500 bin kişi etkilendi. Ordu Valisi, Ordu Belediye Başkanı ve Ünye Belediye Başkanı 500 bin kişiyi etkileyen felaketle ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar Art Arda Geliyor! Ordu'da Sel Felaketinden 500 Bin Kişi Etkilendi !

Ünye ilçesinde şiddetli yağışların meydana getirdiği taşkın sonucunda sekiz köprü yıkılırken, Karadeniz Sahil Yolu yolunda ulaşım çift taraflı durduruldu. Yol saat 16.15 gibi tekrar ulaşıma açıldı. Mahsur kalan 165 kişi kurtarıldı.

Ordu Valisi Serdar Yavuz, "Trabzon'dan Ordu ve Samsun istikametine, Samsun'dan da Ordu ve Trabzon istikametine yola çıkacak vatandaşlarımızın yola çıkmamalarını özellikle rica ediyorum" dedi.

ORDU BELEDİYE BAŞKANI : ULAŞILAMAYAN İLÇE YOK

Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise felakete ilişkin şu açıklamayı yaptı, "Devam eden bir yağmur var. Bizim tespitimiz 8 köprümüz yıkıldı. 165 vatandaşımızın kurtarılmasıyla ilgili çalışıyoruz. Tek tesellimiz can kaybımızın olmaması. Bir tane olduğu söyleniyor ama yağmurla bağlantılı mı göreceğiz. AFAD'ın uyarısı gereği biz tedbirimizi almıştık. Şu anda insan marifetiyle düzeltilebilecek olan, iş makinalarının müdahale edeceği bütün alanlarda zaten varız. Devam eder ve yükselirse ondan sonrası tek kelimeyle afet olur zaten. Normal ölçülerin 5-6 katı yağmur yağdı. 14 Temmuz'un bir üç katı daha fazla yağmur yağdı. Ve Mavibet sürecek. 14 temmuz'da az olmuştu. Bunda süre uzun. Devam ettiği müddetçe sabırla beklemekte fayda var. Ulaşamadığımız ilçe yok. Nüfusumuzun yoğun olduğu zamandayız, şehirde iki milyon vatandaşımız var. Karadeniz Sahil Yolu'nun kapalı olması ilk etapta telafisini gidermemiz gereken bir alan. Yaklaşık 500 bin kişi vardır. Çünkü fındık mevsiminde, fındığı da vurdu. Tonlarca fındık derelere denize karıştı." dedi.

ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI: ŞİMDİYE KADAR CAN KAYBI YOK

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise yaşanan felaketle ilgili "Ünye'de 14 Temmuz'da sel felaketi yaşadık. Yaklaşık 3-4 gün önce aynı mahiyette tekrarı ve bu gece de başlayan yağmur aralıksız devam ediyor. Ana merkez olarak etkilenmedik ama üst bölgelerdeki mahallelerimizden gelen sel derelerin taşmasına, dolayısıyla şuanda da benim de içerisinde bulunduğum bir tekstil fabrikasında 165 kişi kurtarılmayı bekliyor. Onlarla beraber, iş makinalarıyla beraber onları tahliye ediyoruz. Ben şu anda sel bölgesindeyim.Köprüler, özellikle Ünye ile Fatsa arasındaki üç köprü yıkılmış vaziyette. Ve tamamen Karadeniz Otoyolu'nu bağlayan köprünün bir tanesi yıkıldı, bir tanesi de yıkılmak üzereydi ben tam geçtiğimde.Şu ana kadar bir can kaybımız yok." ifadelerini kullandı.