Açıklama Geldi: THY'ye 4 Bin Yeni Personal Alınacak

Türk Hava Yolları 'ndan son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 4 bin yeni personel alımı yapılacağına yer verildi. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak alımın detayları haberimizde.

Açıklama Geldi: THY'ye 4 Bin Yeni Personal Alınacak

THY'ye 4 bin personel alımı yapılacak.

THY'den gelen son dakika açıklamasında, kabin memuru eksiğinin tamamlanması için 4 bin yeni personel alımı yapılacağına yer verildi.  Yapılan açıklamada, THY bünyesinde Kabin Memuru olarak çalışmak isteyen adayların , hizmet sektöründe iletişim becerisi yüksek olması, ekip çalışmasına yatkın olması ve ikili ilişkileri başarılı olması, dinamik, siksiyonu düzgün ve güleryüzlü olması ve bayan olması gerekmektedir. 

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların yukarıdaki genel şartların yanı sıra, T:C. vatandaşı olması ya da Mavi kart sahibi olması, 01 Ocak 1988 ile 31 Aralık 1997 tarihleri arasında doğmuş olması, İyi derecede ingilizce bilmesi gerekmektedir. Öte yandan ikinci dil bilmek adaylar için tercih sebebidir.  En az lise mezunu olan adaylar arasından yapılan alım için adayların  sicil kaydı olmaması, boy ve kilo orantısı çerçevesinde en az 160 cm en fazla 180 cm boyunda olması, görevini yapmaya engel sağlık sorunu olmaması, üniformayı giydiğinde vücudunun görünecek kısımlarında dövmei yanık, yara izi ve piercing gibi şeylerin olmaması ve daha önc bu ve bezeri işten disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olması gerekmektedir.

İlana başvurular THY resmi internet sayfası aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki bağlantı adresini yeni sekmede açması ve müracaatını bu adres üzerinden yapması gerekmektedir. 

https://www.turkishairlines.com/tr-tr/kariyer/

YOĞUN BAŞVURU

Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, söz konusu ilan için Makrobet 30 bin kişinin başvuru yaptığını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

” Kabin memuru olmak isteyen bir kişi, öncelikle şirketimizin belirlediği yaş standardında olması gerekiyor. Akabinde boy ve kilo sınırımız var. Bu erkek ve kadına göre de değişiyor. İngilizce’de belli bir seviyenin üstünde olmasını istiyoruz. Hizmet sektöründe tecrübesinin olması yok ise kabiliyetinin olması bizim için çok önemli. Adayların en az iki yıllık yüksek okul mezunu olmasını istiyoruz. Biz istekli gençlerimizi Türk Hava Yollarını da görmek çok isteriz kabin memuru olarak. Aslında başvurulardan çok memnunuz. Son ilanımıza 30 bine yakın başvuru oldu. Ancak standartlarımıza uygun başvuru çok yok. Biz standartlarımızı yüksek tutuyoruz. Yıl sonuna kadar inşallah Bin kişi işe almış olacağız. Ancak bu standartları tutturan aday sayısı çok yok. Özellikle yabancı dille ilgili gençlerimizin kendilerini geliştirmelerini bekliyoruz. Türk Hava Yolları Türkiye’nin kartviziti. Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayoluyuz. Şu an Türk Hava Yolları’nda 10 bin 500 kabin memuru var. Yılsonuna kadar bu sayı 11 bin 500 olacak. Kabin memurları uçakta karşılaşa bilecekleri acil durumlar için eğitim alıyorlar. Kendilerini buna zihnen ve bedenen hazırlarlar. Türk Hava Yolları uçuş eğitim merkezi baktığınızda bölgedeki en büyük uçuş eğitim merkezlerinden bir tanesi. Hatta eğitimimizin kalitesi o kadar tescilli ki, yabancı havayollarından bize talep oluyor. İmkanımız olursa diğer havayolu şirketlerine de eğitim veriyoruz. Türk Hava yolarında 10 bin 500 kabin memurunun 130 tanesi yurt dışı kaynaklı kabin memurumuz. En fazla Kazakistan, Kırgızistan, Fas, Lübnan gibi ülkelerden istihdam ettik. Tüm kabin ekiplerimiz her yıl yenileme eğitimi alıyor”

YENİ MEMUR ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com  | Ankara