Abdulhamit Gül'den Son Dakika Mahkumlara Af Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den mahkumlara af meselesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Gül 'ün canlı yayında yaptığı açıklama haberimizde.

Abdulhamit Gül'den Son Dakika Mahkumlara Af Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den mahkumlara af açıklaması geldi.

A Haber canlı yayınına katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme ilişkin önemli konulara değinirken mahkumlara af meselesine de değindi. Sunucu, Bakan Gül 'e sorduğu soruda, MHP 'nin bir af teklifi olduğunu, bu teklifte son durumun ne olduğu, teklif ile ilgili bir gelişmenin olup olmadığını sordu.

Mahkumlara af meselesinin seçimden önce mi yoksa seçimden sonra mı hallolacağı sorusuna Bakan Gül şu şekilde cevap verdi:

Bu konuda bizim yaklaşımımız, Türkiye 'de bir af meselesi değil. Zaten MHP'nin teklifi de af düzenlemesine ilişkin bir teklif değil. İnfazlara yönelik bir düzenlemedir. Teklif, infaz sürelerine ilişkin bir düzenlemedir. Süre kısaltılabilir mi ? Bu konuda bir tekliftir.

Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki tutumu çok açık. Hiç bir şekilde biz toplumun bu konuda mağduriyet algısının yaratılacağı, topluma rahatsızlık verecek bir adım atmayacağız. Çünkü öldürülen kişilerin, istismar edilen mağdur edilen kişilerin ve vatandaşlarımızın adalet duygusunu rencide edici hiçbir adım atamayız. Çünkü, insanlar ne olursa olsun, birçok şey eksik olabilir ama eksik olmayacak şey adalettir.

Ama bu konuda bizim yapmış olduğumuz çalışmada, bazı olaylar var ki cezalar almıyor. Bazı olaylar var ki cezalarla ilgili, acaba o suçun işlenmesini engelliyor mu? Şu anki çalışmamız bu konuda. " 

Yeni ceza infaz yasasının geldiğini söyleyen Bakan Gül, çalışmaların sona erdiğini ve uygun zamanda bu tasarının Meclise geleceğini söyledi. 

Mahkumlara af ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini , söz konusu teklifin en uygun zamanda geleceğini söyledi. 

Mahkumlara af ile ilgili konuşma 16. dakikada.