ABD'nin Suriye'ye Operasyon Çıkışından Sonra, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Son Dakika Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından güvenli bölge çalışmalarına ilişkin ABD'ye yanıt niteliğinde paylaşımda bulundu.

ABD'nin Suriye'ye Operasyon Çıkışından Sonra, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Son Dakika Açıklaması

ABD'nin Suriyeye Operasyon Çıkışından Sonra, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Son Dakika Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından güvenli bölge çalışmalarına ilişkin ABD'ye yanıt niteliğinde paylaşımda bulundu.

Suriye'deki krizin başlangıcından bu yana toprak bütünlüğünün desteklendiğini, daha sonra da Suriye'nin toprak bütünlüğünün destekleneceğini belirten Dışişleri Bakanı, bölgenin teröristlerden temizlenerek Türkiye'nin bekasını ve güvenliğini sağlama alma konusunda kararlı olunduğunu vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, "Suriye’deki krizin başından beri bu ülkenin toprak bütünlüğünü destekledik,bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bölgeyi teröristlerden temizleyerek ülkemizin bekasını ve güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Suriye’ye de huzur,barış ve istikrarın gelmesine katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY AÇIKLAMASI

Beyaz Saray'dan  bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, Türkiye'nin YPG'ye yönelik başlatmayı planladığı Barış Pınarı Harekatı'na ABD'nin destek vermeyeceği ve bu operasyona dahil olmayacağı bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtilerek, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." ifadeleri kullanıldı.

ARTIK YOKUZ

Açıklamada, DEAŞ'ı yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı vurgulandı.

SORUMLU TÜRKİYE

ABD hükümetinin, Suriye'de tutuklanan DEAŞ mensubu vatandaşlarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine baskı yaptığına ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği belirtilen açıklamada, ABD'nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına işaret edildi.

Açıklamada, "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak." denildi.

ABD GÜÇLERİ ÇEKİLİYOR!

Son Dakika Haberi... Reuters, YPG PKK'ya (SDG) dayandırdığı haberinde Amerika Birleşik Devletleri'ne ait askeri unsurların Türkiye sınırındaki bölgelerden çekildiğini açıkladı.

Reuters, YPG PKK'ya (SDG) dayandırdığı haberinde Amerika Birleşik Devletleri'ne ait askeri unsurların Türkiye sınırındaki bölgelerden çekildiğini açıkladı. ABD'den bugün yapılan açıklamada , Türkiye'nin bölücü terör örgütü PKK YPG'ye yönelik operasyona başlayacağı, ilgili operasyona ABD güçlerinin destek vermeyeceği belirtilmişti. Beyaz Saray açıklamasında, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." denildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ABD'nin ilgili açıklamasına, "Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde güvenli bölgenin iki amacı vardır: Terör unsurlarını temizleyerek sınırlarımızı güvence altına almak ve mültecilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak. Türkiye güçlüdür ve kararlıdır" şeklinde yanıt verdi.