ABD'den Türk Heyetiyle İlgili Açıklama Geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Türk heyetinin Washington'daki temaslarıyla ilgili yaptığı ikinci açıklamayı yaptı.

ABD'den Türk Heyetiyle İlgili Açıklama Geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Türk heyetinin Washington'daki temaslarıyla ilgili yaptığı ikinci açıklamada, Amerikalı rahip Brunson konusu da dahil ikili ilişkileri ilgilendiren bir çok mevzunun gündeme geldiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı'nda sabah saatlerindeki ilk görüşme 50 dakika kadar sürmüştü. Son dakika bilgisine göre Türk heyeti Ankara'ya döndü. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, görüşmelere ilişkin, "Bugün Oslobet Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile görüştü. İkili, Papaz Brunson da dahil ikili ilişkileri ilgilendiren birçok konuyu ele aldı." ifadelerini kullandı. Bu açıklamadan kısa süre önce de görüşmelere dair yazılı açıklama yayımlayan ABD Dışişleri, "Türk yetkililerle ilave görüşmeler yaptık. Görüşmeler devam ediyor." demişti.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA