''657 Sayılı Kanun İle İlgili Bir Çalışma Yok!''

Başbakan Binali YILDIRIM Kıbrıs Gezisi dönüşünde gündemi değerlendirdi.Başbakan YILDIRIM memurların iş güvencesinin Anayasada olduğunu belirtti ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılacağı iddialarını yalanladı.Detaylar haberimizde.

''657 Sayılı Kanun İle İlgili Bir Çalışma Yok!''

Başbakan Binali YILDIRIM Kıbrıs gezisinden dönerken uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan YILDIRIM 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişeceği ve memurların iş güvencesinin kaldırılacağı iddialarına değindi. Başbakan YILDIRIM bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi. ‘’ Bunlar nereden çıktı kardeşim, böyle bir şey yok. Yani bir kere memur güvencesi Anayasa’da var, Anayasa’nın bu maddesi de yerli yerinde duruyor, herhangi bir değişiklik yok. Dolayısıyla bunlar... Mesela Sayın BAYKAL da, bir programda gördüm, bunlar diyor ‘evet’ çıksın ertesi gün bütün memurları sözleşmeli yapacaklar. Bu kadar da olmaz ya, bu kadar da göz göre göre milletin önünde yalan-yanlış bilgi verilir mi? Şu anda dolayısıyla memurlara yönelik herhangi bir çalışma yok’’

Başbakan YILDIRIM ayrıca kamudan ihraç kararnamesi çıkıp çıkmayacağı ile ilgili soruya da ‘’ FETÖ terörle mücadele kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. Peyderpey çalışmalar tespit edildikçe, araştırmaları tamamlandıkça işlemler yapılıyor. Yani bu işe ilk günden beri ara verilmedi, tamamlayıncaya kadar devam edecek. " şeklinde cevap verdi.

Başbakan Binali YILDIRIM Kıbrıs Rum Kesiminin adadaki sorunun çözümü hususunda samimi olmadığını belirterek ‘’ Bana göre Rum kesiminin baştan beri niyetinde aslında samimiyet yok. Kıbrıs Türk kesimini azınlık diye düşünüyor. Azınlık diye düşünürseniz bir toplumu, iki toplumlu eşit, adil bir yönetişimi Lunabit nasıl kuracaksınız? Sonra bütün meseleler konuşuluyor, bir bakıyorsun adamlar Enosis’in her yıl 10 Şubat’ta anılması için Meclis’ten karar çıkarıyor. Söylenen her şeyi bir anda yok ediyor. Onun için gelinen noktada ciddi bir, yeni bir başlangıç yapacak, ciddi bir bakış açısı olmazsa burada bir mesafe alınamaz.’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte bir karar alıp almayacağı sorusuna ise Başbakan YILDIRIM ‘’ Dünyanın sonu değil ki, yani şu anda fiili bir durum var. Çözüm olursa olur. Ama ‘Her şeye rağmen çözüm, ne pahasına olursa olsun çözüm; çözüme mecburuz, mahkûmuz’ diye bir düşünce de bizim şehitlerimizin ruhunu yaralar, gazilerimize olan vefamızı sorgular. Bulunacak çözüm mutlaka adil, eşit, iki toplumlu federal bir yönetişim şekli olması lazım. Kıbrıs’ta yaşayan bütün kesimlerin güvenliğini garanti altına alması lazım. Yarın bir gün çözüm olduğunda Türkiye’nin haklarını koruyacak 4 özgürlüğü sağlaması lazım.’’ şeklinde cevap verdi.

Türk ve Rum taraflarının Akdeniz enerji havzalarında yaptığı aramalar ile ilgili de Başbakan YILDIRIM ‘’ O konular görüşülmedi. Malum Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşmadan bir kesimin, Rum kesiminin buradaki kaynakları tek başına değerlendirmesi ve bunun üzerine tasarrufta bulunması uluslararası hukuka da aykırı. Bizim bu konuda duruşumuz çok net. Adada kalıcı, iki tarafı tatmin eden bir çözüm sağlanmasıyla beraber buradaki yeraltı-yerüstü kaynakların iki toplumun menfaatine uygun olarak değerlendirilmesi tabiatıyla mümkündür. Aksi halde tek taraflı yapılacak girişimler yeni sorunlara sebep olur ve bundan kaçınılması gerekir. Hem Rum tarafı hem de onunla birlikte hareket edenlerin, doğacak problemleri de göz önüne almaları icap eder.’’ şeklinde konuştu. 

Kamubulteni.com KONYA