650 Bin Kişiyi İlgilendiriyor! TBMM'de Mahkum Affı Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM Genel Kurulu'nda MHP tarafından gündeme getirilen kamuoyunda 'Mahkum affı' olarak bilinen şartlı ceza indirimi konusunda açıklamalarda bulundu.

650 Bin Kişiyi İlgilendiriyor! TBMM'de Mahkum Affı Açıklaması

Cezaevlerinde yığılma olduğunu, 2 kişilik ranzalarda 3 kişinin yattığını, Fetullahçı terörist hakim ve savcılar tarafından verilen kararlar neticesinde bir çok mahkumun suçsuz yere cezaevinde yatmış olabileceğini söyleyen Öztürk, MHP'nin şartlı ceza indirimi teklifinin gündeme gelmesi gerektiğini, bu konunun ertelenemeyeceğini söyledi. Öztürk, "Değerli milletvekilleri, ceza ve infaz kurumlarındaki sayının ve şartların bu kadar endişe verici boyutlara ve bugünkü insanlık dışı duruma ulaşmasının da hiç şüphesiz, FETÖ terör örgütü yapısının adalet sistemimize bulaşmasının en çarpıcı sonucu olduğunu düşünüyoruz. Baktığımızda, 2002'den 15 Temmuz 2016 tarihine kadar adalet sistemimize nüfuz etmiş, FETÖ'nün talimatları doğrultusunda karar vermiş hâkim ve savcı sayısı, toplam hâkim ve savcı sayısının üçte 1'i civarındadır. 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra FETÖ'den dolayı ihraç edilen hâkim ve savcı sayısı 3.910 kişi olup hâlen 352 hâkim, 254 cumhuriyet savcı da tutuklu ve hükümlü olarak cezaevinde bulunmaktadır." ifadelerini kullanırken, FETÖ mensubu hakim ve savcıların görevlerinden uzaklaştırılmış olmalarına rağmen verdikleri kararlar yüzünden bir çok ailenin mağdur olduğunu, mağduriyetin sürdüğünü söyledi.

MHP'li Öztürk, "Evet, FETÖ mensupları adalet sisteminden ayıklanmış ve de ayıklanmalıdır ama onların verdiği kararlar yerli yerinde durmaktadır. Bu haksız kararlar bir an önce gündeme alınıp yeniden gerçek adalet yerini bulmalıdır. FETÖ mensubu hâkim ve savcıların adalet sistemimize vermiş olduğu tahribatı gidermek adına, ortadan kaldırmak için Meclis Başkanlığına sunmuş olduğumuz kanun teklifimiz Adalet Komisyonunda beklemektedir. Öte taraftan, vatandaşlarımız arasında, şartlı ceza indirimiyle ilgili büyük beklenti her geçen gün daha da artmaktadır. Hâlen tutuklu ve hükümlüler, insan haysiyetine ve onuruna aykırı bir şekilde koğuşlarda üst üste yatarken, birçoğu da FETÖ'cü hâkim ve savcılar tarafından içler acısı duruma düşürülmüşken bizler bu işe kayıtsız kalamayız, susamayız yahut da bahane üretemeyiz. Bu yüzden, cezaevlerindeki sıkışıklık ve FETÖ'nün yargıda yaptığı tahribatı gidermek adına teklifimizin bir an önce gündeme alınması ve yasalaşması gerektiğini bir kez daha vurguluyor, Milliyetçi Hareket Partisi olarak adım atılmasını yüce Meclisten talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

MHP'nin Af Teklifinin doğrudan 650 binden fazla kişiyi ilgilendirdiğini söyleyen Öztürk, "Çünkü teklifimizle, hâlen büyük mağduriyet yaşayan 162 bin tutuklu, hükümlünün hukuki durumlarında değişiklik olacaktır. Bu değişiklikle birlikte, 650 bini aşan insanımızı ilgilendirmektedir bu yasa." dedi.