6500 Ambulans Şoförü, ATT-VHKİ ve Sekreter Alımı Tarihi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 2019 yılı personel alımı ve 6 bin 500 ambulans şoförü, acil tıp teknikerliği, veri hazırlama işletmenliği alımına değindi. Detaylar haberimizin devamında.

6500 Ambulans Şoförü, ATT-VHKİ ve Sekreter Alımı Tarihi

Sağlık Bakanlığı 6500 personel alımında kafa karıştıran açıklama. İşte detaylar..

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir programda Sağlık Bakanlığı 'nın 2019 yılı personel alımlarına değinen Bakan Fahrettin Koca, Aralık ayı sonuna kadar 6500 personel alımı için ilana çıkacaklarını söyledi.

Bu açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı 'ndan yeni bir açıklama geldi. Gelen bu açıklama kafaları karıştırdı. Bakan Koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"3 bin 500 kişinin alım süreci tamamlanmak üzere. 2018 yılı sonuna kadar 6 bin 500 kişinin daha alımını yapacağız. Acil tıp teknisyenleri, veri analizi yapan işletmenler, ambulans şoförleri, yardımcı klinik elemanı gibi birçok alanda alımlarımız söz konusu olacak."

YENİ AÇIKLAMA TBMM'DE GELDİ

Bakan Koca, önceki gün TBMM Genel Kurulu 'nda Bakanlığı 'nın 2019 yılı bütçe görüşmelerinde sunum yaptı. Genel Kurula sunum yapan Bakan Koca, yeni personel alımlarına da değindi ve "2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere toplam 25 bin sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz." dedi. 

6500 personel alımı hakkında da konuşan Bakan Koca, "Sahada çalışan sağlık personelimizin iş yükünü azaltmak ve hastalarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti vermek adına önümüzdeki aylarda acil tıp teknikerliği, veri hazırlama işletmenliği, ambulans şoförlüğü gibi alanlarda 6.500 kişilik atama yapıyoruz." dedi.

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Fahrettin Koca, alımn Aralık ayı sonuna kadar yapacağını söylemişti. Ancak dün akşam gelen açıklamada ise Bakan, "önümüzdeki aylarda" ifadesini kullandı.

İLAN BU SAYFADA YAYIMLANACAK

Bakan Koca 'nın çelişkili ikinci açıklamasına baktığımızda ilanın gecikebileceği düşünülüyor. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN