4 Bin TL Maaşla 2 Bin 700 Orman Muhafaza Memuru Alımı-İşte Başvuru Şartları 2019

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yaptığı son dakika açıklamasında 2 bin 700 orman muhafaza memuru alımı yapacağını söyledi. Peki başvuru şartları nedir? Orman Muhafaza Memuru maaşları ne kadar? İlan ne zaman gelecek? İşte detaylar ve beklenen başvuru şartları.

4 Bin TL Maaşla 2 Bin 700 Orman Muhafaza Memuru Alımı-İşte Başvuru Şartları 2019

Son dakika haberi: 2700 Orman Muhafaza Memuru alınacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında , Bakanlık bünyesine 5 bin kamu personeli ataması yapılacağına yer verildi. 5 bin memur kadrosunun 2 bin 700 'ü orman muhafaza memuru kadrosu oldu.

Orman Muhafaza Memuru olmak isteyen adaylar ise bu açıklama sonrası başvuru şartlarının ne olduğunu, ilanın ne zaman yayımlanacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak orman muhafaza memuru alımı 2019 yılı başvuru şartlarına haberimizde yer verdik.

2700 ORMAN MUHAFAZA MEMURU ALIMI

Orman Muhafaza Memuru kadrosuna yakın zamanda 2 bin 700 alım yapılacak. Söz konusu açıklamayı Bakan Pakdemirli yaptı.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Orman Muhafaza Memuru alımında başvuru şartları , en çok merak edilen konu oldu. İşte Orman Muhafaza Memuru alımında başvuru şartları:

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,
  • Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli), sağlık kurulu raporu almak, (Atamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak.
  • Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak.

KPSS detayı: 2018 yılında yapılan orman muhafaza memuru alımı KPSS 70 puan şartı ile yapılmıştı. Bir önceki alım ise 50 KPSS puanı ile yapılmıştı. 2019 yılında alımında KPSS taban puanının kaç olacağı bilinmiyor.

Söz konusu alıma başvuru yapan adaylar, sözlü mülakata tabi tutulacak ve sözlü mülakat sonucu başarılı olan adaylar Orman Muhafaza Memuru kadrosunda istihdam edilecek.

Orman Muhafaza memurlaır 4 bin TL civarında maaş almaktadır. Bu maaş, çalışma yılına göre değişiklik göstermektedir.

İLAN TARİHİ

İlanın ne zaman yayımlanacağı henüz bilinmiyor. Bakan Pakdemirli de ilan tarihi hakkında konuşmasında herhangir bir ifade kullanmadı.  Ancak ilan için net tarihin seçimden sonra belli olması bekleniyor.

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN