3600 Ek Gösterge-Mahkumlara Af ve EYT'de Son Açıklama Tepki Çekti

Mahkumlara af, 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili gelen son açıklamalar , vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. İşte detaylar.

3600 Ek Gösterge-Mahkumlara Af ve EYT'de Son Açıklama Tepki Çekti

Mahkumlara af, EYT ve ek göstergede son açıklamalar tepki çekti.

MHP 'den geçtiğimiz gün gelen mahkumlara af ve eyt açıklaması tepki çekerken , toplu sözleşme görüşmelerinde 3600 ek gösterge tepkisi de geldi. 

MHP NE DEMİŞTİ?

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Arzu Erdem , geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında EYT ve mahkumlara af meseleleri ile ilgili açıklamada bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ceza indirimiyle ilgili çalışamaları, liderimizin de talimatıyla bu konuyla ilgili yapılan açıklamada da kader mahkumlarına yönelik şartlı ceza indirimiyle ilgili çalışmayı genel başkan yardımcısı sayın Feti Yıldız beyefendi yaptı. Komisyonda.  Bu konuyla ilgili de ben kader mahkumu olanların ailelerini ve yine kader mahkumlarının kendilerine de buradan tekrar selamlarımı göndermek istiyorum. Ne olur sabırla. Bir şey gündeme geldiği an itibarıyla çözülmesi çok hızlı olmayabiliyor ama bunlar üzerinde çalışması, doğru şekilde çıkarılması, çıkarıldıktan sonra bir sancısının olmaması açısından da sabırla takip etsinler."

EYT

"Bu konu ile ilgili kanun teklifimiz komisyonda. Geri adım atmış değiliz . Biz hiç bir teklifi oy kaygısı ile yapmadık. EYT'yi kimse gündeme getirmezken biz getirdik. Çözüm Sosyal Medyadan saldırmak mı?  MHP elinden geleni yaptı, yapmaya da devam edecektir. Sosyal Medyadan Hakkını Aramak için yazanlara Teşekkür Ediyorum."

GELEN BAZI TEPKİLER

Kamubulteni 'ne bu haber sonrası gelen bazı tepki yorumları şu şekilde:

"Adamlar eyt ye kanun teklifi veriyor meclise siz iktidarla birlik olup reddediyorsunuz şimdi burda cıkıp biz geri atmadık diyosun secim oncesi devlet bahceli oda oy almak icin eyt cozume kavusacak diyordu simdi ne oluyor bu teklif reddedeliyor mecliste her defasinda durum böyle olunca halktanda böyle büyük ders alirsiniz sayın arzu erdem ordan cikip konuşmakla olmuyor bize icrahat lazım hanımefendii halk icrahat görmek istiyor artık bu sözlere karnımızık tokk eyt biran önce cözüme kavuşmalı..!"

"Bu gidişle kanun teklifiniz 2023 kadar mecliste kalacak eyt"

"Emeklilikte yaşa takılanlar mağduruyuz hakkımız verilsin artık istedikleri zaman meclisten kararı bir gecede çıkarıyorlar Eğer isteseler emeklilikte yaşa takılanların kararını da çıkartırlar"

"Siz değil misiniz ki Erhan usta mecliste eyt kabul oyu verdi diye disipline verdiniz."

"Kac aydir af diyorsunuz ama hala bisey yok iki bayram arasi dediniz bayram geldi ama hala bisey yok ben cocuklarimin bu bayrami babasiz gecirmesini istemiyorum olucaksa olsun artik tukendik bittik yorulduk beklemekten umudumuz bitiyor artik once Allah sonra siz dedik ama bu gidisle olmicak galiba"

"Ama sayın vekilim 1 senedir bir af yasasını çıkartamadı mhp"

"Af konusu cıkalı tam 1 bucuk sene oldu ama hic bir ses cıkmadı "

"Meclise geldi Red verdiniz. Bu tutarsız durumunuzu göze alarak bende size oy vermedim. Yani 40 sene oy verdiğim partiyi MHP oy vermedim."

"Daha ne kadar sabır edelim 14 aydır bekliyoruz tükendik artık"

AF VE EYT BEKLEYENLER BU SAYFADA

Ek gösterge, af ve EYT bekleyenler burada--->> TIKLA KATIL

DESTEK YORUMLARI

"Size güveniyoruz lütfen artık ceza indirim olsun artık bittik tükendik yeminle Allah rızası için çocuklarımız için ne olur"

"Ben bir mahkum eşiyim yetkililere sesleniyorum.lütfen yargı reformu.çabuk görüşülsün .hakli haksız ayrılsın.size güveniyorum."

"Nolursunuz çocuklarımız için yapın artik çocuklarımız babasiz büyümesin gözleri hep yolda"

"Lütfen bir an önce çıksın bu af daha nekadar yalvaralım size sayın cumhurbaşkanım lütfen ekim ayında bu afı gerçekleştirin"

"Size güveniyoruz. Lütfen çıkarın şu affı"

KAMU SEN BAŞKANI 'NDNA 3600 EK GÖSTERGE TEPKİSİ

1 yıl önce seçim müjdesi olarak verilen ek gösterge meselesinin hala çözülememesi, TİS görüşmelerinde ise bu konunun gündeme gelmemesi hususunda Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

3600 ek gösterge konusunda taahhüt verildi ama hala bir adım atılmadı. Onlarca kanun çıktı ama bu konu hala gündemde yok. Biz konfederasyon olarak bu konuda çalışma yaptık TBMM' de duruyor. Bu başlıklar toplu sözleşme masasında bir takvime bağlanmalı, beklentiler karşılanmalı. İnsanlar emekli olmak için bu kanunun çıkmasını bekliyor. Alacakları emekli ikramiye ve maaşlarında nispeten artışlar olacak."

EYT-EK GÖSTERGE VE AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN