345 Lira Ceza Gelince, Aramayı Bıraktılar

Manisa'da 112 Acil Çağrı Merkezine bir ay içinde yüzlerce kez arayarak meşgul eden 6 şahıs, 345'er lira idari para cezası aldıktan sonra çağrı merkezini aramayı bıraktı.

345 Lira Ceza Gelince, Aramayı Bıraktılar

Manisa'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ni sadece bir ay içerisinde yüzlerce kez arayarak meşgul eden 6 şahıs, 345 TL idari para cezası aldıktan sonra çağrı merkezini aramayı bıraktı.

3 sene önce acil çağrıların tek numarada toplanması maksadıyla kurulan Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2018'in 11 ayında 1 milyon 650 bin telefon geldi, ilgili telefonların yüzde 64'ünün asılsız ya da gereksiz aramalar olduğu belirtildi. Son dönemde asılsız ihbarların artması sonucunda çağrı merkezi yetkilileri harekete geçerek gereksiz yere çağrı merkezini meşgul eden kişileri ihbar etti. Gereksiz çağrılarda bulunan şahıslara 5326 sayılı kabahatler kanunun 42/a maddesince idari para cezası kesildi.Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ali Dedeler , basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Maalesef duyarsız kişilerin rahatsız etmesinde dolayı yoğunluğumuz çok fazla. Aslında pek gönlümüzden geçmiyor ama cezai işlem yapmak durumunda kalıyoruz.

Bu sene ve en son geçen ay, yüzlerce kez gereksiz arama yaptığı tespit edilen toplam 6 kişiye 345'er lira idari para cezası kesildi. Her ne hikmetse biz idari cezayı kestikten sonra o 6 kişinin aramaları bıçak gibi kesildi. Artık bu şahıslar çağrı merkezini aramıyor." dedi.