310 Bin Kişi İçin Müjdeli Haber ! Paralar İade Edilecek, 2019'da da Zam Yapılmayacak

310 Bin kişiyi ilgilendiren kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na geldi. Köprü geçiş trafik cezası iade başvuruları Mart ayına kadar yapılacak, Trafik cezalarına 2019 yılında zam yapılmayacağı açıklandı.

310 Bin Kişi İçin Müjdeli Haber ! Paralar İade Edilecek, 2019'da da Zam Yapılmayacak

Trafik cezalarına 2019 yılında zam yapılmayacak, trafik cezaları yeni değerlendirme oranından muaf tutulacak. Memurlar.net'te yer alan habere göre Araç sınıfları itibariyle geçmesi yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçen sürücülere verilen idari para cezalarının tahsilatından vazgeçilmesini ve trafik cezalarının bedellerinin 2019 yılında arttırılmamasını öngören kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu. İlgili kanun teklifinin haricinde Dizi Film ve Yabancı filmlerin de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklerinden faydalanabilmesinin önünü açan yeni teklif de TBMM Başkanlığı'na sunulmuş durumda.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, köprü geçiş cezalarıyla ilgili basın mensuplarına düzenleme açıklamasını yapmış, 'Bu konuyu kökten çözeceğiz' demişti. 

TBMM Başkanı Yıldırım, basın mensuplarına binlerce kişiyi mağdur eden cezalarla ilgili, "Küçük kamyonetler, transporterlar, buna benzer kamyon olmayan minibüs gibi küçük ebatlı kamyonet gibi araçlar, bu araçlar da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla beraber normal şartlarda uluslararası tanıma göre ikinci sınıf, üçüncü sınıf, dördüncü sınıf, beşinci sınıf araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçme mecburiyeti geldi. Buna yönelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME kararı alındı. Burada üçüncü, dördüncü, beşinci sınıflarda sorun yok. Sorun, ikinci sınıfa giren yani aks uzunluğu üç metre yirmi santimin üstünde çıkan küçük araçlarla ilgili, bunlarla ilgili uygulamadan kaynaklanan sorun var, yaşanan bir mağduriyet var, bu mağduriyeti yaşayan İstanbullu kardeşlerimizle beraberiz. Hepsi bu kadar değil, 310 binden fazla hemşehrimiz var, burada sadece temsilciler var, şoförler odası başkanları var, bir de araç sahibi küçük işletme yapan hemşehrilerimiz var. Kendilerini uzun boylu dinledik, Bakan Yardımcımız, Bölge Müdürü ile beraber meseleyi anladık. Bunun düzeltilmesi gerektiği kanaatine vardık." demişti.

Cezayı Ödeyenlere İade

Yıldırım : Ödemiş olanların da mart sonuna kadar müracaatları halinde ödedikleri para geri ödenecek. İnşallah bu ve buna benzer sıkıntılar bir daha yaşamayız. Ama şunu bilmenizi isterim ki, İstanbul’da olsun, Türkiye’de olsun vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin karşı karşıya kaldığı her türlü sorunda bugüne kadar hep yanınızda olduk, bundan sonra da birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Ben hepinize bu önemli konuyu gündemimize getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte benzer sıkıntılar yaşamayız. Bu kanun çıktıktan sonra UKOME çıkan bu düzenlemeye uygun olarak, yeni kararını alacak ve bu karara göre artık siz de rahat edeceksiniz. Uygulamayı çok daha yaygın bir şekilde Bölge Müdürlüğümüz, Ulaştırma Bakanlığımız sizlere anlatacak. İnternet üzerinden duyurular yapılacak ki başka sıkıntılar yaşanmasın. Bugün burada konuşulan ne varsa, eksiksiz çözülmüş olacak.