300 Bin Kişiyi İlgilendiriyor! Başvuru Yapmayan Yandı

Köprüden geçiş mağdurlarının sesi, TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından duyulmuş, Yıldırım, FSM'den geçişin yasak olmadığını düşünerek ceza alan vatandaşlarla bir araya gelmiş ve orada düzenleme müjdesi vermişti. FSM'den geçtiği için ceza ödeyen ticari araç sahipleri, kendileri için belirlenen süre içerisinde başvuru yapmazlarsa, ödemeleri geri verilmeyecek.

300 Bin Kişiyi İlgilendiriyor! Başvuru Yapmayan Yandı

Köprüden geçiş mağdurlarının sesi, TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından duyulmuş, Yıldırım, FSM'den geçişin yasak olmadığını düşünerek ceza alan vatandaşlarla bir araya gelmiş ve orada düzenleme müjdesi vermişti.

Şoförler Odası Başkanı ve kendilerini Fatih Sultan Mehmet Köprüsü mağdurları olarak tanımlayan ticari araç sahipleriyle bir araya gelen Binali Yıldırım, "6001 sayılı Karayolları Kanunu’na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz. Bu yapacağımız düzenlemeyle; bu cezaların yazıldığı günden, bu düzenlemenin Meclis’ten geçtiği güne kadar olan bütün cezaların affedilmesi, birinci iş bu. İkincisi, cezalar kaldırılınca davalardan feragat edilecek. Ödemiş olanların da mart sonuna kadar müracaatları halinde ödedikleri para geri ödenecek. İnşallah bu ve buna benzer sıkıntıları bir daha yaşamayız.” Geçişlere konu olan araçların yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Burada bir karışıklık var, bana gösterdiler, efendim işte bir kamyonet geçiyor, bir transporter geçemiyor. Böyle birtakım çelişkiler var, bunların gözden geçirilmesi icap ediyor" demişti. Bu açıklamadan kısa süre sonra da ilgili düzenleme TBMM'ye geldi.

Fakat burada araç sahiplerini yakından ilgilendiren kısım başvuru kısmı. FSM'den geçen ve cezayı ödeyen araç sahipleri kısa süre içerisinde meclisten geçecek olan düzenlemenin ardından kendilerine belirtilen kurum ya da şubelere giderek itirazlarını iletecek, başvuru yapmayanların parası iade edilmeyecek. Başvuru tarihleri ve yerlerinin kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.