'' 2036 Yılında Erkekler 60, Kadınlar ise 58 Yaşından Önce Emekli Olamayacak.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU Mudanya'da yapmış olduğu konuşmada gündemi değerlendirdi.Bakan MÜEZZİNOĞLU emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak ilk defa emeklilik yaşını 52 ye kendilerinin getirdiğini belirtti ve 2036 yılında erkeklerin 60 kadınlar 58 yaşından önce emekli olamayacağını açıkladı.Detaylar haberimizde.

'' 2036 Yılında Erkekler 60, Kadınlar ise 58 Yaşından Önce Emekli Olamayacak.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU Mudanya’da yapmış olduğu konuşmada gündemi değerlendirdi. Emeklilik yaşı ve emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak konuşan Bakan MÜEZZİNOĞLU "Şu anda benim yaşa takılan kardeşlerim var. Yaşa takıldığı halde 48 yaşında emekli olanlar var. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nde üçüncü dönem milletvekilliği yapıyor olmasına rağmen yaşa takılan milletvekilleri var, takılacak. Vatandaş nasıl takılıyorsa o da takılacak. Bursa'da rastladım geçenlerde, 33 yaşında emekli olunan bir sistem, emekliyi mağdur etmeden, sağlıklı bir sistem olabilir mi? Biz ilk defa emeklilik ortalama yaşını 52'ye getirdik. Ama hala 47-48'de emekli olanlar var. 2036 yılında erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşından önce emekli olamayacak. Bugün Almanya'da 65 yaşından önce emekli olan tek bir kişi yok. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde 65 yaşından önce emekli olan yok." dedi.

30 yıldan fazla çalışan emeklilere ödenecek olan promosyon farkı ile ilgili olarak da Bakan MÜEZZİNOĞLU şunları söyledi. "Eski kanuna göre 30 yıldan fazla çalışan emekliye sadece 30 yıllık ikramiyesi ödeniyordu. 3 ay önce düzenleme yaptık kanunda. 30 yıldan fazla çalışanların geri kalan yıllarının da ikramiyesini ödemeye başladık. Toplam 90 bin emekliye 700 milyon lira ilave farklarını ödemeye başladık. Bu ay içinde 700 milyon lira emeklilerimize o haklarını ödeyeceğiz ve o hak mağduriyetlerini gidereceğiz. Promosyonda 4,4 milyar Wonodds promosyon haklarını verdik." dedi.

Türkiye’nin en büyük potansiyelinin gençler olduğunu ve gençlere güvenilmesi gerektiğini belirten Bakan MÜEZZİNOĞLU şu şekilde konuştu. "Gençlere güvenmek gerek. Bu gençlere inanmayarak, bu gençlere işimize geldiği zaman güvenip işimize geldiği zaman da güvenmeyerek geleceğimizi güçlü kılamayız. 18-24 yaş arasındaki gençlere diyoruz ki 'Mahallenin muhtarını seçebilirsin, ama mahallenin muhtar adaylığına talip olamazsın.' Bırak olsun, ne olacak? Bu genci mahalleli seviyor. Belki oradan yarın bir Recep Tayyip Erdoğan çıkacak. Neden korkuyorsun gençten? 'Bana güven' deyip de 'Sana güvenmiyorum' diyen bir anlayış demokrasi, gence saygı olabilir mi? Bir taraftan 18 yaşında akıl baliğsin, cumhurbaşkanına, belediye başkanına, belediye meclis üyesine, muhtara oy verebilirsin ama sen belediye meclis üyesi, muhtar azası bile olamazsın. Neden? 'Sen daha çoluk çocuksun.' Bizim medeniyetimizde 'Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın' diye gençlere cümle söylersin. Samimi olalım, iki yüzlü olmaya gerek yok. Gençlere güvenmeyen geleceğine hakim olamaz. Geleceğini şekillendiren gençlerine güvenerek, oralardan yeni yeni Recep Tayyip Erdoğan'lar çıkartamayan büyük bir medeniyetin yolculuğu yapamaz. Ama CHP buralardan yeni Kılıçdaroğluları çıkacak diye korkuyorsa, gençlere haksızlık yapmaya hakkı yok."

Temeli atılacak olana 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak da Bakan MÜEZZİNOĞLU şunları söyledi. "İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Çanakkale Boğazı da artık karadan köprüyle geçilebilecek ve yine dünyaya medeniyet yolculuğuna güçlü bir köprüyü, nasıl tarihi geçmişimizde Mimar Sinan köprüleriyle anılıyorsak şimdi de Yavuz Selim, 1915 Çanakkale köprüleriyle, tarihi geleceğe güçlü yolculuğu yapacağız."

Kamubulteni.com KONYA