2020 Asgari Ücret Zammı Öncesi Kritik Rakamlar Açıklandı

2020 yılı asgari ücret öncesi kritik rakam Merkez Bankası tarafından açıklandı. Yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı. Peki geçen sene enflasyon ne kadardı ve enflasyona göre ne kadar zam gelmişti? İşte asgari ücret zammı ile ilgili detaylar.

2020 Asgari Ücret Zammı Öncesi Kritik Rakamlar Açıklandı

2020 asgari ücret için kritik tahmin yayınlandı.

Asgari ücretli çalışmakta olan milyonlarca işçi , 2020 yılında yapılacak zamma odaklanmış duurmda. Daha önce yılda iki defa yapılan asgari ücret zammı , son 6 yıldır yılda tek seferde zamlanıyor. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANIYOR?

Her yıl Aralık ayının ilk haftasında asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor. İşçi kesimini temsil eden Türk İş , DİSK komisyonda yer alıyor. İşveren kesimini ise TİSK temsil ediyor. Kamu işveren kesimini ise Çalışma Bakanlığı temsil ediyor. 

Bu yıl asgari ücret tespit komisyonu yine Aralık ayının ilk günlerinde toplanacak ve görüşmelerine başlayacak. En az 3-4 toplantı yapılacak ve 2020 yılında geçerli olacak asgari ücret belli olacak.

2019 ZAMMI 400 TL

2018 yılında 1604 TL seviyesinde olan asgari ücret , yüksek bir zamla 2020 TL seviyesine getirilmişti. Beklenenin üzerinde yapılan zamda en büyük etken , gelen yüksek enflasyon olmuştu.

2018 yılında enflasyon 20.30 seviyesinde olmuştu. 

MERKEZ BANKASI TAHMİNİ AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2019 yıl sonu enflasyon tahmini duyuruldu. TCMB 'den yapılan açıklamada enflasyon tahmini 13,96 olarak açıklandı.

2020 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret tespit komisyonunun , yeni yıl zammını belirlerken en çok dikkat ettiği etken enflasyon. Geçen sene 20.30 seviyesinde enflasyon gelmiş ve yüzde 25 civarında zam gelmişti. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada yıl sonu enflasyon tahmini 13.96 olarak verildi.

Buna göre asgari ücretin geçtiğimiz yılın altında bir miktarda zamlanması bekleniyor. Peki sizce asgari ücret ne kadar olmalı? Yorum kısmıa aşağıda..

ASGARİ ÜCRET ZAM HABERİ GELDİĞİ ANDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN