202 Hakim ve Savcı Meslekten İhraç Edildi!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 17 Mart Cuma günü yapmış olduğu toplantıda FETÖ/PDY bağlantısı tespit edilen 202 Hakim ve Savcının meslekten ihraçlarına oybirliği ile karar verdi.Meslekten ihraç edilen hakim ve savcıların isimleri 18 Mart Cumartesi tarihli Resmi Gazetede yayınlandı.Detaylar haberimizde.

202 Hakim ve Savcı Meslekten İhraç Edildi!

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)17 Mart Cuma günü yapmış olduğu toplantı sonucunda 202 Hâkim ve Savcının meslekten ihracına karar verdi. Bu 202 kişi için daha önce açığa alma işlemi uygulanmamıştı.15 Temmuz Darbe Girişimi Soruşturmaları sonucunda alınan bu karar doğrultusunda ihraç edilen bu Hâkim ve Savcıların isim listesi 18 Mart Cumartesi (bugün) tarihli Resmi Gazetede yayınlandı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamada FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olan soruşturmanın detaylarına yer verildi. Yapılan açıklamada Soruşturma süreci ve intikal, fetullahçı silahlı terör örgütü (FETÖ/PDY), FETÖ/PD Y'nin yargı ayağındaki yapılanması ve gerçekleştirdiği faaliyetler Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na intikal eden FETÖ/PDY ile bağlantılı bazı soruşturma dosyaları, İç hukukumuzdaki düzenlemeler ve mevzuat hükümlerinin değerlendirilmesi gibi konular bulunuyor.

Açıklamada ayrıca FETÖ/PDY'nin Kuruluşu, FETÖ/PDY'nin Amacı, Örgütün Sosyo-Kültürelve Zihinsel Yapısı, Winxbet Paralel Devlet Kurma Çabaları, Örgütün Yönetim Modeli, Örgütün Hiyerarşik Yapısı, Örgütün İstihbarat Ağı ve İllegal Yapılanması, Örgütün Haberleşmede Kullandığı Yöntemler, Baskı Oluşturma, Eğitim Alanı: Dershaneler, PDY Evleri (Işık Evleri) ve Öğrenci Yurtları ve Örgütün Mali Yapısı gibi konulara da yer verildi.

Toplantıda söz konusu soruşturmalarda tutuklu bulunanların ifadeleri, emniyet raporları ve örgüt içi haberleşmede kullanılan program kayıtlarından yararlanılarak FETÖ/PDY bağlantısı tespit edilen 202 Hâkim ve Savcı Hakkında 667 sayılı Olağanüstü Hâl Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile bu KHK'nın değiştirerek onay kanunu olan 6749 sayılı Olağanüstü Hâl Kapsamında Alman Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun'un 3'üncü maddesi uyarınca meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve ayrı ayrı olmak üzere meslekten çıkarılmalarına oy birliği ile karar verildi. 

Kamubulteni.com KONYA