2019 Yılı Sağlık Bakanlığı İlk Defa ve Yeniden Atama Kura Başvuruları Sürüyor

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı ilk defa ve yeniden atama kura tarihi, 15 Şubat'ta Sağlık Bakanlığı PBS tarafından açıklanmıştı, PBS üzerinden kura başvuru işlemleri 18 Şubat 2019 tarihinde başlamıştı, işlemlerin 25 Şubat 2019 tarihine kadar sürmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı'nca geçtiğimiz gün yapılan resmi duyuruda İlk defa ve yeniden atama kurası takvimi yayımlanmış, 25 Şubat 2019 tarihine kadar PBS üzerinden başvuruların alınacağı 1 Mart 2019 tarihine kadar başvuru evraklarının tesliminin gerçekl

2019 Yılı Sağlık Bakanlığı İlk Defa ve Yeniden Atama Kura Başvuruları Sürüyor

2019 Yılı Sağlık Bakanlığı İlk Defa ve Yeniden Atama Kura Başvuruları Sürüyor

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı ilk defa ve yeniden atama kura tarihi, 15 Şubat'ta Sağlık Bakanlığı PBS tarafından açıklanmıştı, PBS üzerinden kura başvuru işlemleri 18 Şubat 2019 tarihinde başlamıştı, işlemlerin 25 Şubat 2019 tarihine kadar sürmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı'nca geçtiğimiz gün yapılan resmi duyuruda İlk defa ve yeniden atama kurası takvimi yayımlanmış, 25 Şubat 2019 tarihine kadar PBS üzerinden başvuruların alınacağı 1 Mart 2019 tarihine kadar başvuru evraklarının tesliminin gerçekleşeceği , 14 Mart 2019'da Sağlık Bakanlığı YHGM üzerinden Kura işlemlerinin yapılacağı belirtilmişti. 15 Ni,san 2019 tarihine kadar atamaya hesas belgeler teslim edilecek. 

Başvuru Genel Esasları

  • Kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.
  • Kura yeri ve saati (www.yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.
  • Adaylar tarafından kesinleştirilen başvurular imzalanarak ilan edilen takvim çerçevesinde T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA adresinde olacak şekilde kargo ile gönderilecek veya elden teslim edilecektir.
  • 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan Türk Soylu Yabancıların resmi kurumlardan alınan Türk soylu olduklarına dair belgeyi kura başvuru formu ile birlikte göndermeleri gerekmektedir.
  • Elden yapılacak teslimler, bizzat başvuru sahibi tarafından veya noterce vekâlet verilen kişiler tarafından yapılacaktır. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır.
  • Gönderilen belgelerin takvimde belirtilen süre içerisinde Sağlık Bakanlığına ulaşmaması halinde sorumluluk başvuru sahibine aittir.
  • Eczacı unvanı dışındaki diğer unvan ve branşa sahip adaylar sadece 2. yerleştirme için tercih yapabilecek olup en fazla on (10) adet tercihte bulunabileceklerdir. Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecektir. Eczacı Unvanlı adaylardan bu ilan metninin ‘C’ kısmında belirtilen şartları taşıyanlar 1. yerleştirme ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna alınacak yabancı dil yeterliliğine sahip eczacı unvanlı personel alımı’ için başvurabileceği gibi, istekleri halinde her iki yerleştirme (1.yerleştirme ve/veya 2.yerleştirme) için tercihte bulunabileceklerdir. Bu durumda olan adaylardan 1.yerleştirmede yerleşenler 2.yerleştirmeye dahil edilmeyecektir. 1. yerleştirmede yerleşemeyenler ile bu ilan metninin ‘C’ kısmında belirtilen şartları taşımayanların 2. yerleştirmeye ait tercihleri mevcut ise 2. yerleştirmeye katılacaklardır. Bu kişiler açılan münhallerden 1. yerleştirme için en fazla bir (1) adet, 2. yerleştirme için ise en fazla on (10) adet tercihte bulunabilecektir. 2. yerleştirmede genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecektir. 1.yerleştirmede genel kura seçeneği bulunmayacaktır.
  • Kura başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 26 Şubat 2019 Salı –11 Mart 2019 Pazartesi saat 18:00’ e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilirler. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunamazlar.
  • Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97 inci maddesindeki süreler dikkate alınır. Ancak, bu durumda olanlardan, kura son başvuru tarihi itibari ile engel hallerinin bitimine bir ay kalmış olanların başvuruları kabul edilecektir.
  • Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın başvuruda belirttiği adres esas alınacaktır.
  • Kura sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşenler, kura sonuçlarının ilanından itibaren bir yıl süreyle tekrar kuraya başvuramayacaklardır.
  • İlan metninde belirtilen şartlara uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvuruları sehven kabul edilip kura ile yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

Kura Başvuru Şartları

Kimler Başvuru Yapamayacaklar?

  • Devlet hizmeti yükümlüsü olan tabip ve uzman tabiplerin,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımayanların,
  • Emekli olan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabiplerinin,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında halen görev yapmakta olanların,
  • 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40 ıncı maddesinde belirtilen yaş haddini doldurmuş olanların,
  • Sağlık Bakanlığında kura son başvuru tarihi itibariyle halen 4924 sayılı Kanun kapsamında sözleşmeli olarak çalışanların, Başvuruları kabul edilmeyecektir.

DETAYLAR SAĞLIK BAKANLIĞI SİTESİNDE YER ALIYOR.