2019 Ocak Direksiyon Sınav Sonuçları İçin Bekleyiş Başladı

MEB tarafından gerçekleştirilen ehliyet teorik sınavında başarılı olan adayların direksiyon sınavı heyecanı sürüyor. 'Direksiyon sınav sonuçları T.C. kimlik numarası ile internetten sorgulama yapılarak öğrenilebilir mi, direksiyon sınav sonucu nasıl öğrenilir' sorularının cevabı daha fazlası bu haberimizde. Ehliyet direksiyon Sınav yorumları ve tavsiyeler.

2019 Ocak Direksiyon Sınav Sonuçları İçin Bekleyiş Başladı

Direksiyon Sınav Sonuçları için Bekleyiş Başladı

26-27 Ocak ehliyet sınav sonuçları nereden öğrenilir, ehliyet sınav sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeleri. Ocak ayı içerisinde 5-6 Ocak , 12-13 Ocak, 19-20 Ocak 2019, 26 ve 27 Ocak 2019 tarihlerinde ehliyet direksiyon sınavları gerçekleşti. MEB tarafından uygulanan ehliyet yazılı sınavında başarılı olarak direksiyon sınavına katılmaya hak kazanan adayların direksiyon sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyişi başladı.

TEK BİR YERDEN ÖĞRENMEK MÜMKÜN DEĞİL

Direksiyon sınavları yazılı sınavlar gibi merkezi olarak değil de, bölgesel olarka planlandığı için tek bir yerden sınav sonuçlarının kontrol edilmesi mümkün değil. Direksiyon sınav sonuçları sınavı gerçekleştiren kurs tarafından açıklanmaktadır. Direksiyon sınav sonuçları , sınav günü akşamı kursa giderek ya da sınava girilen kursun irtibat numarasından arayarak öğrenilebilir. Bunun yanı sıra kimi kurslar direksiyon sınav sounçlarını adaylara SMS atarak, mail yoluyla ya da doğrudan irtibat numarasını arayarak bildirebiliyor. Direksiyon sınav sonuçlarının internetten sorgulandığı tek bir merkez bulunmuyor. Direksiyon sınavında başarısız olanlar için hayatın sonu değil...  Direksiyon sınavında başarısız olsa dahi bir kişi 4 kez direksiyon sınavına katılabiliyor. Kurslar bu noktalarda değişik miktarlarda ücret talep edilebiliyor, eğer aday, ilk 4 hakkında başarısız olup tekrar eğitim alıp 4 kere daha başarısız olursa dosya yanmış sayılıyor ve MEB'in ehliyet sınavına tekrar katılmak durumunda oluyor. Direksiyon sınav ücreti ilk giriş için 110 TL oluyor. 

DİREKSİYON SINAVINDAKİ EN BÜYÜK DÜŞMAN 'HEYECAN'

Direksiyon sınavında başarılı olmak isteyen kişilerin kurlsar tarafından verilen 12 saatlik direksiyon eğitimini almaları büyük önem taşıyor. Bunların yanı sıra park etme, geri geri gelme, yokuşta hatasız kalkış da direksiyon sınavlarında belirleyici unsurlardan oluyor. Uzmanlar, direksiyon sınavına giren adayları özellikle heyecan konusunda uyarıyor. Sınavda başarılı oaln adayları tebrik ediyoruz. Direksiyon sınavıyla ilgili yorumlarınızı ve diğer adaylara aktarmak istediklerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerle paylaşabilirsiniz. Sizin sınavınız nasıl geçti?

MEB EHLİYET SINAVLARIYLA İLGİLİ SON GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OL

GÜNDEMİ YAKINDAN TAKİP ETMEK, EHLİYET SINAVLARIYLA İLGİLİ SON GELİŞMELERİ CEP TELEFONUNUZA BİLDİRİM OLARAK ALABİLMEK İÇİN KAMU BÜLTENİ MOBİL UYGULAMASINI CEP TELEFONUNUZA İNDİREBİLİRSİNİZ. KAMU BÜLTENİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.