2 Bin 500 Liraya Satılan 'Atatürk' Kitabına Savunma: Zorla Mı Satılıyor?

Gazeteci-Yazar Can Ataklı, sosyal medya hesabı üzerinden Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 TL'ye satılan özel baskı Atatürk kitabıyla ilgili gelen tepkilere 'Zorla mı satılıyor?' şeklinde tepki verdi.

2 Bin 500 Liraya Satılan 'Atatürk' Kitabına Savunma: Zorla Mı Satılıyor?

Yılmaz Özdil'in Atyatürk kitabının normal baskısının 35 liradan piyasaya sunulduğunu, kampanyalarla 17-20 liradan da satılabildiğini söyleyen Ataklı, Atatürk kitabı yazmanın istismar olmayacağını, zorla satılıyormuş gibi bir algı yapıldığını, din istismarıyla karşılaştırılmasının akıl dışı olduğunu söyledi.

Can Ataklı, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili yaptığı paylaşımında, "Sosyal medyaya bakınca Yılmaz Özdil'in kitabına 2 bin 500 lira vermenin mecburi olduğunu zannediyor insan. bu nasıl bir kıskançlıktır bu ne vahşettir böyle. özellikle gazetecilere sesleniyorum; eğer bu Atatürk istismarı ise siz de istismar edin, yazın bir kitap da görelim.Yılmaz Özdil'in kitabı 2500 lira değil. 35 liradan piyasaya çıktı ama kampanyalarla 17-20 liraya da satılabiliyor. Atatürk kitabı yazmak istismar değildir. Sanki zorla satılıyormuş gibi sunulması bir de din istismarıyla karşılaştırılması akıl dışıdır." ifadelerini kullandı.