1977 Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Çatlı Vefatının 23. Yılında Anılıyor

1977'de Ankara'da Ülkü Ocakları Başkanlığ da yapan , terör örgütü ASALA'ya karşı verilen mücadelenin görünmeyen kahramanlarından Abdullah Çatlı'nın vefatının yıldönümü vesilesiyle ülkücü camiadan bir çok isim mesaj yayımladı.

1977 Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Çatlı Vefatının 23. Yılında Anılıyor

Ankara Ülkü Ocakları Kurucu Başkanı Abdullah Çatlı Vefatının 23. Yılında Anılıyor

BBP Genel Başkanı Destici, "12 Eylül öncesi Komünizm'e, sonrası ise Terör Örgütü Asala'ya karşı kahramanca mücadele edip, diplomatlarımıza yönelik yapılan kanlı terör eylemlerine son verilmesine öncülük eden cesur Ülkü devlerinden merhum #AbdullahÇatlı'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun." şeklinde bir mesaj yayımlarken, MHP'nin önceki dönem genel başkan adaylarından Sinan Oğan Çatlı'nın bir fotoğrafını da mesajına ekleyerek "Rahmetle..." ifadesini kullandı.

1956 doğumlu Abdullah Çatlı, 3 Kasım 1996 'da Susurluk'ta meydana gelen kazada hayatını kaybetmişti. 1977'de Ankara Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, 25 Mayıs 1978'te Ülkücü Gençlik Derneği Genel Başkan Yarcımcılığı yapan Çatlı'nın cenaze törenine 4500 kişilik bir topluluk katılmış, Türk bayrağına sarılı tabutu Nevşehir Kaldırım Mezarlığına defnedilmişti. çatlı'nın ölümüyle ilgili bir çok iddia ortaya atılmaktadır. BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit edilmesinde olduğu gibi, kaza yapan aracın fren sisteminin bozulması ve kazanın ardından boynunun kırılarak öldürüldüğü iddiaları bunlardan bazılarıdır.  

Abdullah Çatlı, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde herhangi bir suçtan yargılanmamış ve herhangi bir hüküm giymemiştir.