19 Bin Sağlık İşçisi Alımı Unutuldu mu?

Sağlık Bakanlığı 19 bin sağlık işçisi alım ilanı için adayların bekleyişi devam ediyor. Peki ilan neden hala yayımlanmadı? Sağlık Bakanlığı ilanı neden bekletiyor?

19 Bin Sağlık İşçisi Alımı Unutuldu mu?

Sağlık Bakanlığı 19 bin kamu işçisi alımı için bekleyiş devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 900 bine yakın taşeron işçi, kamu kurum ve kuruluşları bünyesine kadrolu kamu işçisi olarak alındı. KHK ile taşerona kadro verilmesinin ardından taşeron şirketler de devlete bağladı ve bu aşamadan sonra alımlar taşeron olarak değil, kamu işçisi olarak yapılmaya başlandı. Bu kapsamda şirketler, işçi alımı için ilanlarını Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yapmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin 81 İl'inde buluna nhastanelerin bünyesinde her yıl taşeron şirketler aracılığıyla on binlerce personel alımı yapıyordu. Taşeron sisteminin kaldırılmasının ardından Sağlık Bakanlığı da bu alımlarını İŞKUR aracılığıyla yapacağını duyurdu. Kadolu sağlık işçisi yapacak Sağlık Bakanlığı'nın bu ilanı aylardır bekleniyor. 

Yılın ilk aylarında dönemim Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yaptığı açıklamada 19 bin kamu işçisi için alımın Haziran ayından sonra yapılacağını söyledi. Seçim sürecinde ise 18 bin sağlık personeli Mariobet merkezi atama ile yapıldı. Bu atamanın hemen ardından sağlık işçisi alımı yapılacağı açıklanırken 1 ay geçmesine rağmen bu konuda henüz bir gelişme yaşanmdı. 15-20 gün önce Sağlık bakanı Müsteşarı Eyüp Gümüş bir açıklama yapmış ve ilanın önümüzdeki hafta yayımlanacağını söylemişti. Ancak Gümüş'ün söylediği tarihin üzerinden bir hafta geçmesine ve ikinci haftaya girilmesine rağmen ilan henüz yayımlanmadı. Bu da memur adaylarının tepkisine neden oldu.

İŞKUR aracılığıyla KPSS puanı ile yapılacak sağlık işçisi alımı için ilanın bir an önce yayımlanması gerekiyor. Adaylar aylardır süren bekleyişin sona ermesini istiyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com  | Ankara