15 Yaşındaki Kızı Kaçırılan Babaya 'DAEŞ' Tehditi

Diyarbakır'da yanlarında misafir ettikleri ve adını Taner sandıkları kişi tarafından 15 yaşındaki kızı kaçırılan Mehmet Salih Güler, yetkililerden yardım bekliyor.

15 Yaşındaki Kızı Kaçırılan Babaya 'DAEŞ' Tehditi

Diyarbakır'da yanlarında misafir ettikleri ve adını Taner sandıkları kişi tarafından15 yaşındaki kızı kaçırılan Mehmet Salih Güler, aileyleyle barışmaması halinde kızının terör örgütü DEAŞ'a katılabileceği yönünde tehditler aldığını, kızının bir an önce bulunarak kendisine teslim edilmesini istediğini söyledi. Diyarbakır'ın Sur ilçesi Karabaş Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuklu Güler ailesinin 15 yaşındaki Kızı Berfin Güler, 1 ay önce yandaki boş evde konkalmasına izin verdikleri şahıslar tarafından kaçırıldı. Adını Taner sandıkları şahsın gerçek isminin farklı olduğunu öğrendiğini, kızını bulmak için çabalarının sonuçsuz kaldığını, karşı ailenin kendisini DEAŞ ile tehdit ettiğini söyleyen baba Güler, "Güvenlik güçleri aileyi sıkıştırıyor. Anne ve babası, ‘bilmiyoruz’ diyerek işin içinden sıyrılıyorlar. ‘Gelin anlaşalım. Çocukları dini nikahla evlendirelim. Aksi halde hiçbir zaman çocuğunuzu bulamazsınız. 2 bin tane adamımız var. Gerisini siz düşünün’ diyorlar. Çocuğun babasıyla telefonla görüştüm. ‘Kızımı getirin o daha bir çocuk’ dedim. Bana diyor ki, ‘Artık namusumuz olmuş.’ Onlar da namus var da biz de yok mu yani. ‘Eğer davandan vazgeçmezsen çocukları bir daha göremezsin. Çocuklar örgüte katılabilir. O örgüt IŞİD (DEAŞ) de olabilir, farklı örgütler de olabilir’ şeklinde beni tehdit ediyorlar." dedi.

Karşı ailenin kendisine para ve kız teklif ettiğini, kızından başka bir şey istemediğini kızının daha çok küçük olduğunu söyleyen Güler, "Hiçbir şey umurumda değil. Ben sadece çocuğumu istiyorum. Gurbette çalışmak zorundayım. Evde kalsaydım belki böyle bir şey olmazdı. Bugün de dayısı, ‘İki çocuğu da getiririz. Babası ikisini de öldürsün’ demiş. Yani çocukları bana getirecekler ben öldüreceğim. Ben öldürme taraftarı değilim. Ben kızımı istiyorum. O daha bir çocuk. Onlar namus peşinden gidiyorlarsa benim çocuğumu bana versinler. Kendi çocuklarını isterlerse ömür boyu saklasınlar. Hiç umurumda değil. Ben öldürmek istemiyorum. Kan istemiyorum. Onu saklayanlar nasıl bir vicdanla yaşıyor. Çocuğumun yerini söylesinler bir an önce bu ıstıraptan kurtulalım." dedi.