13 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel taciz sanığı serbest bırakıldı

Diyarbakır'da 13 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel taciz sanığı, 59 günlük tutukluluğunun ardından tahliye edildi. İşte detaylar.

13 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel taciz sanığı serbest bırakıldı

Geçtiğimiz Şubat ayında Diyarbakır'da meydana gelen olayda 13 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunmak isteyen, fakat çocuğun babasının şikayet etmesi üzerine tutuklanan 33 yaşındaki güvenlik görevlisi M.A. 59 gün tutuklu kaldıktan sonra 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı. 

Diyarbakır'da meydana gelen olayda, 35 yaşındaki S.Ö. isimli baba, 13 yaşındaki oğlunun sosyal medya hesaplarını incelerken bir güvenlik görevlisi ile mesajlarını gördü. Bir bankanın zırhlı aracında para taşıma işinde güvenlik görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki M.A. isimli kişinin oğluna cinsel içerikli mesajları yolladığını gördü. Baba, oğlunun sosyal medya hesabı üzerinden güvenlik görevlisi ile yazışmaya devam etti ve buluşmak için sözleşti. Çocukla buluşmak için buluşma yerine gelen M.A. küçük çocuğun yerine babası ile karşılaşınca para talıma işinde kullanılan zırhlı araç ile kaçtı. Bunun üzerine polis merkezine giden baba S.Ö., güvenlik görevlisinden şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, evli ve 3 çocuk babası M.A.'yı gözaltına aldı.

8 Yıl Hapsi İstendi

Olayla ilgili soruşturma başlatan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, M.A. hakkında 28 Şubat günü gerçekleştirilen mahkemede tutuklama kararı verdi. 15 gün içinde hakkında iddianame hazırlanan güvenlik görevlisinin, cinsel istismar suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

Derinleştirilen soruşturmada sosyal medya yazışmaları da iddianameye eklendi ve mesajlarda şüphelinin 15 yaşından küçük mağdur çocuğa, "Seni istiyorum. Eve gideceğiz. İlk başta 50 lira vereceğim. Ondan sonra Celtabet 100 lira vereceğim. Sen istediklerimi verirsen ne kadar istersen veririm. Seni gerçekten çok beğendim. Eğer anlaşırsak, seversek birbirimizi herşeyi yaparım" sözlerini söylediği görüldü.

Yetişkin Kadın Olduğunu Zannettim

Hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuklu bulunan sanık M.A.'nın yargılanmasına başlandı. M.A. ifadesinde şu sözlere yer verdi:

"Facebookta gördüğüm kişinin yetişkin kadın olduğunu sandım. Yaşını sorduğumda 13 olduğunu söyledi. Emin olmak için telefonunu istedim. Sosyal medyada benimle dalga geçildiğini sanıp, buluşmaya karar verdim. Buluşma yerine bankanın aracı ile gittim. Bu sırada çocuğu görüp küçük olduğunu anladım. Babasının görmesi üzerine olay yerinden kaçtım."

Tahliye Edildi

İlk celsede söz alan savcı, görüşünü açıkladı ve sanık M.A'nın 'Çocuğun cinsel istismarı' yerine 'cinsel taciz' suçundan 3 aydan iki yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tahliyesini talep etti. İkinci celsede ise görüş değiştiren savcı, tutukluluğunun devam etmesine karar verirken mahkeme son celsede kararını açıkladı ve güvenlik görevlisi M.A.'yı 'Cinsel taciz' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın cezasında indirim yapmayan mahkeme, tutuklulukta geçirdiği süre ve kaçma şüphesi bulunmaması nedeniyle tahliyesine karar verdi. 

Aile Bakanlığı Karar Yasalara Aykırı Dedi

Aile Bakanlığı, mahkemenin verdiği kararın yasalara aykırı olduğpunu savunarak Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine istinaf başvurusu yaptı. Konu ile ilgili açıklama yapan Bakanlık avukatı şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklara karşı her türlü cinsel davranış istismardır. Cinsel taciz suçu ile kurulan hükmün kaldırılması gerekmektedir. Eylem taciz değil, cinsel istismar suçu kapsamında kalmaktadır. Cinsel istismar suçunun oluşması için çocuğa yönelik olarak cinsel bir davranışın gerçekleştirilmesi yeterli olup, bunun aynı zamanda vücut dokunulmazlığını ihlal etmiş olması gibi bir zorunluluk aranmamalıdır. Bu nedenle mahkemenin kararının kaldırılması gerekmektedir." 

Kamubulteni.com  |  Diyarbakır