TOKİ'den 39 İl ve İlçelerinde Ucuza Konut-64-70 Bin TL'ye Ev

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara iyi haber TOKİ 'den geldi. TOKİ 'den 39 şehir ve ilçelerinde ucuza ev kampanyası için başvuruları alıyor. İşte TOKİ 'nin satıştaki konutlarının listesi ve diğer detaylar.

TOKİ'den 39 İl ve İlçelerinde Ucuza Konut-64-70 Bin TL'ye Ev

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara TOKİ 'den iyi haber geldi.

Toplu Konut İdaresi resmi internet safyası , satışta olan konut ve işyerleri kısmına baktığımızda TOKİ 'nin 39 il ve ilçede konut iel işyeri satışı yaptığına yer verildi. Düşük gelirli vatandaşları yakındna ilgilendiren duyuruda , satışa sunulan konutların en ucuzunun 

180 AY VADE

TOKİ den yapılan açıklamada, "Konut satın alma talebinde olanlar %25 peşinatı ilgili banka şubelerine yatırarak 180 ay vadeli olarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır." ifadelerine yer verildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerine; %10 peşin 240 ay vadeli, sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıcı teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde konut satışı yapılacaktır. Bu alıcılarımızdan satış aşamasında, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ” ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

İlk taksit ödeme tarihi Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2020 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir

Konut alıcısı, Gayrimenkulün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

“Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresince satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce Toplu Konut İdaresinden kredi almamış olmaları” şartları kaldırılmıştır.

İŞTE SATIŞTAKİ KONUTLAR

EN UCUZU 64 BİN TL İLE

TOKİ resmi sayfasında yayımlanan konut satışlarında , en ucuza satılan konut ile işyerleri şu şekilde verildi:

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

TOKİ başvuruları aşağıdaki evraklarla birlikte Ziraat Bankalarına yapılır:

Başvuru sahipleri,

  • Kimlik Fotokopisi,
  • Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”
  • Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),
  • Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı,

YENİ KONUT SATIŞI DUYURUSU GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN VE BİLDİRİMLERİ AÇIN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için  >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA