TOKİ'den 35 İlde Ucuza Konut -Asgari Ücretliler ve Emekliler Dikkat

TOKİ 'den alt gelir grubu vatandaşları sevindiren açıklamalar geldi. TOKİ resmi sayfasında yayımlanan satış duyurularında 35 farklı şehirde ucuza konut satışı yapılacağına yer verildi. İşte detaylar.

TOKİ'den 35 İlde Ucuza Konut -Asgari Ücretliler ve Emekliler Dikkat

TOKİ 'den farklı şehirlerde ucuza ev.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada farklı şehirlerde ucuza ev ve işyeri satışlarının başladığına yer verildi. 

Ev almak ve kiradan kurtulmak isteyen vatandaşların ilk adresi TOKİ oluyor. Düşük gelirli vatandaşlar, TOKİ 'den ev almak, ev sahibi olmak ve artık kiradan kurtulmak istiyor. Özellikle emekli ler ve asgari ücretli vatandaşlar, en büyük giderleri olan kira giderindne kurtulmak istiyor.

TOKİ KONUT BAŞVURU DETAYLARI

TOKİ 'nin alt gelir grubundaki vatandaşlara yönelik başlattığı konut satışlarında başvuru şartları şu şekilde;

  • T.C. vatandaşı olması,
  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması,
  • Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,
  • Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç),
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net ₺4.500 olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla ₺4.500 olması gerekmektedir. İstanbul ilinde gelir şartı ₺4.800 olarak uygulanmaktadır.),
  • Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması,

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar, konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

TOKİ TARAFINDAN YAYIMLANAN TAHMİNİ TABLO ŞU ŞEKİLDE;

Yukarıdaki tabloda yer alan fiyatlar tahmini ortalama konut satış bedelleridir. Yeterli talep sağlandığı takdirde, yapılan ihale sonucunda ihale bedeline göre her bir konut için ayrı ayrı hesaplanarak belirlenecek şerefiyeli konut satış fiyatları üzerinden hak sahipleri ile gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacaktır.

GÜNCEL LİSTE

TOKİ resmi internet sayfasında yayımlanan duyuruda , Toplu Konut İdaresinin konut  ve işyeri satışları aşağıdaki gibidir: