Mayıs 2019 En Uygun Konut Kredisi Veren Bankalar Belli Oldu

Bankaların Mayıs 2019 konut kredisi faiz oranları açıklandı. En uygun konut kredisi faizini kamu bankaları veriyor. Peki konut kredisi faizlerinde son durum nedir? Ne kadar faiz ödemesi yapılır? İşte en uygun konut kredisi faiz oranları.

Mayıs 2019 En Uygun Konut Kredisi Veren Bankalar Belli Oldu

Konut kredilerinda faiz oranları yükseldi.

Kira ödemek istemeyen ve artı kev sahibi olmak isteyen vatandaşların ilk uğrak yeri bankalar oluyor. Ekonomik sıkıntılar ve art arda gelen zamlar sonrası birikim yapamayan vatandaşlar , kredi ile ev sahibi olmak istiyor. 

Biz de Kamubulteni.com olarak bankaların konut kredisi faiz oranlarını araştıran vatandaşlar için bu haberimizi yazdık.

KAMPANYALAR SONA ERDİ

Seçimlerden önce konut kredisi için kampanya düzenleyen bankalar, bu kampanyalarını seçimden sonra da bir süre devam ettirdi ancak kampanyalar sona erdi ve kredi faiz oranları yeniden yükseldi. 

1 Mart günü açıklama yapan Ziraat Bankası , konutta kredi faiz oranını 1.28 seviyesine düşürdüğünü  bildirmişti. Bu kampanya geçtiğimiz aya kadar devam etti. Güncel konut kredisi faiz oranına baktığımızda Ziraat Bankası , 1,45 seviyesinden konut kredisi veriyor. 

100 Bin TL kredi çekmek isteyen vatandaşa ziraat bankası 120 aya kadar vade seçeneği sunuyor. 120 ay vade ile çekilecek 100 bin TL 'lik kredinin her ay 1.763 TL 'lik geri ödemesi var. 120 ay sonunda vatandaş bankaya toplamda 212 bin 736 TL ödeme yapmış olacak. 

Ziraat 'ın yanı sıra Vakıf Bank 'ta geçtiğimiz Mart ayında konut kredisi faiz oranlarını düşürmüştü. 1.28 'e düşen konut kredisi faiz oranı yeniden yükseldi ve 1,45 seviyesine geldi. Vakıfbank 'tan da çekilecek 100 bin TL için vatandaşlar , ek masraflar dahil toplamda 213 bin TL geri ödeme yapacak.

Halk Bankası ise 1,65 seviyesinden konut kredisi veriyor. 120 ay vade ile çekilecek 100 bin TL için verilen bu faiz oranında vatandaşlar , her ay 1919 TL geri ödeme yapacak. Her ay yapılacak bu ödeme ile 120 ayın sonunda vatandaş bankaya 231 bin TL geri ödeme yapacak.

BAŞVURU

Kamu bankalarının konut kredilerine başvuru yapmak için size en yakın şubesine gidebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA