Kötü Haber: Konut Kredisinde Faiz Oranları Düştü Ama..

Konut kredisinde faiz oranlarının düşmesi sonrası vatandaşlara bir kötü haber geldi. Birçok kişi, kredilerin düşmesini fırsat bilerek ev fiyatlarını arttırdı.

Kötü Haber: Konut Kredisinde Faiz Oranları Düştü Ama..

Konut kredisinda faizler düştü ama..

Merkez Bankası 'nın konut kredisinde faiz oranlarını düşürmesinin ardındna vatandaşlar ev arayışına başladı. Faizlerin 1 'in altına düşmesi ile birlikte ev arayan, kira derdinden kurtulmak isteyen vatandaşlar, yaşadıkları veya yaşamak istedikleri şehirde satılık ev aramaya başladı. 

Son dönemlerde yaşanan ekonomik çalkantılar nedeniyle geçim sıkıntısı çeken vatandaşların en büyük gideri kira. Maaşın yarısındna fazlasını kiraya veren vatandaşlar , artık ev sahibi olmak ve kiradan kurtulmak istiyor. 

KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ

Merkez Bankası 'nın para politikası faizlerini düşürmesi sonrası bankalar konut kredilerinde indirime başladı. Konut kredisinde 1.50 seviyesinde olan faiz oranı , 0.99 seviyesine indirildi. 

500 bin TL 'ye kadar 0.99 seviyesinden verilen konut kredisinde geri ödeme miktarları 120 ve 180 ay vadeye kadar şu şekilde;

KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ AMA..

Konut kredisinde faizler ciddi şekilde düştü. 1.50 seviyesinden çekilen kredide 100 bin TL için 120 ay vadede  220 bin TL geri ödeme yapan vatandaşlar 0.99 faiz oranında 171  bin TL ödeme yapacak ve 50 bin TL civarında daha az ödemiş olacak.

Kredi faizleri bu seviyede düştü ama ev sahipleri boş durmadı. Ev satışı yapan bazı vatandaşlar ise kredi faizlerinin düşmesi sonrası ev fiyatlarını arttırdı. Bu kişiler, kredi faizlerinin düşmesini fırsat bildi ve ev fiyatlarında en az 5-10 bin TL 'lik bir artış yaptı. 

ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR

Konut kredisinde faizlerin düşmesi sonrası ev arayan kişiler, ev fiyatlarında son günlerdeki ani artıştan yakınıyor. Bu durumun düzeltilmesi ve bir standart getirilmesini istiyor. 

,KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA