Konut Kredisinde Kamu Bankaları Faizi 0,90'a Çekecek mi? Son Dakika Haberi

Konut kredisinde vatandaşları sevindiren bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , Perşembe günü bir faiz indirimi daha geleceği belirtildi. Peki Merkez Bankası 'nın faiz indirimi sonrası konut kredisinde faizler düşecek mi? İşte detaylar.

Konut Kredisinde Kamu Bankaları Faizi 0,90'a Çekecek mi? Son Dakika Haberi

Konut kredisinde faiz oranları 0,90 'nın altına düşecek mi?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu için geri sayım devam ediyor. PPK toplantısı öncesi geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada bir faiz indirimi daha geleceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada perşembe günü Para Piyasası Kurulunun toplanacağını belirterek, "İnanıyorum ki faiz daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

FAİZ İNDİRİMİ MÜJDESİ SONRASI KONUTTA YENİ İNDİRİM BEKLENTİSİ

Merkez Basnkası geçtiğimiz ay 24 seviyesinde olan faizi 19,75 'e indirdi. 425 puan indirilen faizler piyasalara olumlu yansıdı. Faiz indirimi sonrası dolar kuru düşüşe geçerken bu ay açıklanan enflasyon da önceki aya göre daha düşük oldu. 

300 PUANLIK İNDİRİM BEKLENTİSİ

Merkez Bankası kaynaklarından aktarılan son dakika bilgilerine göre faizin 300 puan indirileceği bildirildi. 300 seviyesinde indirilmesi beklenen para politikası faizinin piyasalara nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor. 

İNDİRİM GELİRSE KAMU BANKALARININ KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI KAÇA DÜŞER?

Kamu bankaları , Temmuz ayında gelen faiz indirimi sonrası konutta kredi faiz oranlarını 1 'in altına çekti ve 0,99 seviyesine getirdi. 300 puanlık yeni faiz indirimi sonrası konut kredisinde faiz oranlarının daha da düşmesi bekleniyor.

Açıklamada konutte faizlerin 0,90 'lara çekilebileceği bildirildi.

FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE VE KONUT KREDİSİ KAMPANYALARI BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN