Konut Kredisi Sonrası bir Müjde Daha: Faiz 0.69'a Düştü

Ev almak isteyen vatandaşları sevindiren son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Kamu bankalarının faizleri 0.99 'a düşürmesi sonrası gayrimenkul şirketleri de harekete geçti ve faizleri 0.69 'a düşürdü.

Konut Kredisi Sonrası bir Müjde Daha: Faiz 0.69'a Düştü

Ev alacaklara bir müjdeli haber daha.

Merkez Bankası geçtiimiz hafta faizleri düşürdü. Faiz indirimi sonrası beklenen açıklama geldi ve bankalar,  konut kredisinde faiz oranlarını 1 'in altına düşürdü. Kamu bankalarının faiz indirimi sornası 13 binden fazlak işi konut kredisi başvurusu yaptı. 

Bankaların faiz indirimine gitmesi sonrası gayrimenkul şirketleri de harekete geçti. Kamu bankalarının faiz indirimi yapması sonrası harekete geçen şirketler , faizleri 0.69 'a kadar çekti. 

İLK BÜYÜK ADIM GELDİ

Faiz indirimi için ilk büyük adım  Sur Yapı Antalya Projesi 'nden geldi. 

Kampanya kapsamında peşinatın sıfırlanacağı ve ödemelerin 1 yıl ertelenecei, vade varksız 5 yıla kadar da taksit imklanı sunulduğu bildirildi. 

180 aya çıkarılan vade  sayısı için faiz oranı da 0,69 'a çekildi. Bu ödeme ile  1+1 Daireler 1.200 TL 'den, 2+1 daireler 2.000 TL'den, 3+1 daireler 3.000 TL 'den başlayan sabit taksitlerle vatandaşlara sunuluyor.

1+1 51 m2 190 bin TL lik bir ev için öncelikle alıcıdan hiç peşinat ödemesi alınmıyor. Birinci yılın sonunda 12. Aydan itibaren 12, 24, 36, 48 ve 60. Aylarda başta verilmesi gereken peşinat 5 eşit parçaya bölünüyor  ve vatandaşlar peşint taksitlerini bu şekilde ödüyor.

Bu rakam vade farksız yıllık 13.200 TL 'lik fiyata tekabül ediyor.  Daire fiyatının kalan kısmı ise 180 ay olacak şekilde aylık 1200 TL banka kredisi ödenerek tamamlanıyor. Peşinatsız, aylık 1200 TL banka taksiti ile kampanya kapsamında ev sahibi olunabiliniyor.

YENİ KAMPANYA

Sur yapı 'nın yanı sıra Babacan Holding de faizleri yüzde 1' in altına indirdiğini duyurdu. Kurban Bayramı Kampanyası ile tamamlanan projelerinde son kalan dairelerin satışına devam ediliyor. Şirketten konu ile ilgili yapılan açıklamada şirket, faiz oranlarındaki gerilemeyle birlikte hızlı hareket ederek yatırımcılara bütçelerini zorlamayacak en uygun ödeme seçenekleri sunan Kurban Bayramı Kampanyası hayata geçirdi.

Kampanya kapsamında söz konusu şirketin Babacan Premium ve Babacan Palace adlı projelerinde yüzde 0,99 faiz oranıyla ödeme koşullu ya da peşin ödemede yüzde 15 indirim avantajı alıcılara  sunuluyor.

Öte yandan TESK Başkanı , kamu bankalarını faizleri indirdiği , özel bankaların da faiz indrimine gitmesi gerektiğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA