Konut Kredisi Faizleri Konusunda Vatandaşlar Dertli (İşte Güncel Faizler)

Ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş artan konut kredisi faizlerinden dolayı dertli. Ekonomideki son durumla birlikte faizlerdeki artış , kredi çekmek isteyen vatandaşları kara kara düşünmeye itmiş durumda. İndirimli faiz oranları dahi bir kaç sene önceki aratır hale gelmiş durumda. Güncel konut kredisi faizleri ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

Konut Kredisi Faizleri Konusunda Vatandaşlar Dertli (İşte Güncel Faizler)

100 Bin TL konut kredisi çekmek isteyen vatandaş, bunu eğer 60 ay vade ile kullanmak isterse 200 binden fazla geri ödeme yapmak durumunda kalacak. Vade oranlarının düşmesi de pek çare etmiyor, faiz oranları yine de yürek yakan cinsten. Son olarak bazı bankalar faizleri geçtiğimiz aylarda aşağı çekmiş ve bir nebze de olsa kredi kullanımlarında artış görülmüştü. Fakat son haftalardaki ekonomik gelişmelerin sonrasında tekrar bir faiz artışı gözlemleniyor.

Gün itibariyle yine en uygun konut kredisi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbankası tarafından veriliyor. Özel bankaların büyük çoğunluğu faiz düşürmemekte ısrarlı gibi gözüküyor.  Ziraat Bankası'nda 1.45 faiz oranıyla 60 ay vade ile 100 bin TL konut kredisi kullanan bir vatandaş bunu 212 bin TL olarak geri öderken, İNG bank'ta geri ödeme 244 Bin TL'ye, Garanti Bankası'nda ise 246 bin liraya kadar çıkabiliyor. 

Güncel faiz oranları ilgili bankaların resmi sitelerinden kontrol edilebiliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Konut kredisi faizleriyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Ekonomideki son durum, güncel haberler, iş fırsatları ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Kamu bülteni mobil uygulamasını indirmek için TIKLAYIN.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA