Konut-İhtiyaç ve Taşıt Kredisi Faiz Oranında Müjdeli Haber

Son dakika haberi: Merkez Bankası 'nın faiz indirimi sonrası taşıt, ihtiyaç ve konut kredisinde indirim müjdesinin önü açıldı. İşte rakamlar.

Konut-İhtiyaç ve Taşıt Kredisi Faiz Oranında Müjdeli Haber

Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde müjdeli haber.

Son dönemlerde ev , araba almak isteyen, nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşların başvurduğu ilk adres bankalar oluyor. Ancak kredi faizlerinin yüksek olmasından yakınan vatandaşlar , kredi çekmeye de çekiniyor. Özellikle konut kredisinde yüksek vadelerde hemen hemen 2 kat faiz ödeyen vatandaşlara iyi haber faiz indiriminden geldi.

TEMMUZ AYINDA İNDİ

Temmuz ayının son günlerinde yapılan faiz indirimi sonrası kamu bankaları konut kredisinde faiz indirimine gitti. Faiz indirimleri ile konutta krediler 0.99 faizle verildi. Bu rakamın açıklanmasının ardından on binlerce vatandaş ev almak için bankalara akın etti.

Merkez Bankası 'nın faiz indirimi sonrası taşıt ve ihtiyaç kredisinde dikkat çeken bir indirim olmadı. 

YENİ İNDİRİM GELDİ

Merkez Bankası tarafından az önce bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada politika faizinin 325 baz puanlık bir düşüşle 16.50 seviyesine getirildiğine yer verildi.  Açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19,75’ten yüzde 16,50’ye indirilmesine karar vermiştir." denildi.

TAŞIT KREDİSİ

Bankalar 1,43 ve 1,45 seviyesinden taşıt kredisi veriyor. Merkez  Bankası 'nın faiz indirimi sonrası taşıt kredisinde faizlerin 1.30 seviyesine düşmesi bekleniyor.

İHTİYAÇ KREDİSİ

Bankalar 1.49 seviyesinden ihtiyaç kredisi veriyor. İkinci defa gelen faiz indirimi sonrası ihtiyaç kredisinde de faiz oranlarının 1.30 seviyelerine gerilemesi bekleniyor.

KONUT KREDİSİNDE FAİZLER DÜŞER Mİ?

Kamu bankaları 0.99 seviyesinden konut kredisi veriyor. Yeni faiz indirimi sonrası faizlerin 0.80 seviyesine gerilemesi bekleniyor.

FAİZ İNDİRİMİ GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN