En Uygun Faizli Konut Kredisi Veren Bankalar

Ev almak isteyen vatandaşlara iyi haberler art arda geldi. 3 kamu bankası konut kredisinde faiz indirimine gitti. Peki en uygun kredi veren banka hangisi? Konut kredisi en uygun faizi hangi banka veriyor? İşte kampanya detayları.

En Uygun Faizli Konut Kredisi Veren Bankalar

En uygun konut kredisi.

3 kamu bankası konut kredisi kampanyasını duyurdu.  "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi" ürününü Ziraat Bankası, Halkbankası va Vakıf Bankası yürürlüğe koydu. Söz konusu kampanyan ın yürürlüğe girmesinin ardından ev almak isteyen vatandaşlar , en uygun konut kredisi faiz oranlarını ve çekilecek kredinin geri ödeme miktarını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda Haziran 2019 dönemi konut kredisi faiz oranlarına ve geri ödeme miktarlarına yer verdik.

FAİZ ORANLARI

En uygun konut kredisi faiz oranlarına baktığımızda Ziraat Bankası 'nın 100 bin TL kredi için 1.55 faiz oranı verdiği görülüyor. 

Ziraat Bankası 'ndan 120 ay vade ile 100 bin TL kredi çeken bir vatandaş, her ay bin 840 TL geri ödeme yapacak. 120 ay boyunca yapılacak bu ödeme sonrası vatandaşlar , bankaya toplamda 222 bin 6 TL ödeme yapmış olacak.

Aynı şekilde Vakıfbankası da konut kredisinde faiz oranlarını 1.55 sviyesine düşürdü. 100 bin TL 'lik kredi çekmek isteyen vatandaşlara 120 ay vade için 1.55 faiz oranı verilmektedir. Krediyi çekecek vatandaş, 120 ay boyunca (10 yıl) her ay bankaya bin 840 TL geri ödeme yapacak. 120 ayın sonunda vatandaş, kredi masrafları ile birlikte bankaya 222 bin 328 TL ödeme yapmış olacak.

İş Bankası ise vatandaşlara 1.72 seviyesinden konut kredisi veriyor. 100 bin TL çekecek vatandaşa 120 ay vade için verilen bu faiz oranında krediyi çekecekler , bankaya 10 yıl boyunca her ay bin 975 TL geri ödeme yapacak. 120 ayın sonunda ise kredi çeken vatandaş , bankaya toplamda 238 bin 432 TL geri ödeme yapmış olacak. 

KREDİ BAŞVURUSU

Konut kredisi başvurusu yapmak için, başvuru yapmak istediğiniz bankanın size en yakın şubesine gidebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA