Emeklilere Ev Müjdesi Geldi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Yapılan son dakika açıklamasında emeklilere TOKİ 'den yüzde 25 kontenjan ayrılacağı , 2022 yılına kadar on binlerce emeklinin ucuza ev sahibi olabileceği bildirildi

Emeklilere Ev Müjdesi Geldi

Emeklilere ev müjdesi geldi.

Geçtiğimiz gün hükümet 3 yıllık ekonomi planı açıkladı. Açıklanan ekonomi planında, emeklilerin refah düzeylerinin arttırılması , ev sahibi yapılmaları ve emeklilere ikinci gelir kapısı açmak gibi başlıklar yer aldı. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada emekli vatandaşların TOKİ tarafından önümüzdeki dönemlerde belirli aralıklarla ev sahibi yapılacağına yer verildi. Sosyal Konut projeleri kapsamında başlatılacak kampanyalarla emekli vatandaşlar taksitle ucuza ev sahibi olacak.

YÜZDE 25 KONTENJAN

Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kampanya kapsamında yapılacak projelerde emeklilere yüzde 25 kontenjan ayrılacağını söyledi.  Bakan Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilerin talepleri doğrultusunda uygun alanlarda konut projeleri geliştiriyoruz"

2019 YILI BAŞINDA SATIŞMIŞTI

2019 yılının ilk aylarında TOKİ bir kampanya başlatmış ve yüz binden fazla kişiyi ev sahibi yapmıştı.  Toplamda  50 bin sosyal konuttan  12 bin 500 'ü emekli vatandaşlara ayrıldı.

UYGUN FİYATLA TAKİSTLİ EV

TOKİ , Türkiye 'nin 81 şehrinde yılın her döneminde kampanyalar başlatıyor. Kampanyalar kapsamında asgari ücretliler, emekli vatandaşlar , dar gelirliler, şehit yakınları, gazi ve gazi yakını vatandaşlar ev sahibi yapılıyor. 

Bakan Kurum konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Emekliye İkinci Bahar kampanyası ile de uygun fiyat ve taksitlerle emeklilerimize özel uygulamalar hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, emeklilerin talepleri doğrultusunda uygun alanlarda konut projeleri geliştirildiğini de vurguladı

TOKİ KAMPANYALARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.