Asgari Ücretli ve Emeklileri Sevindiren Haber: Bu Yıl Bir İlk

TOKİ 'den ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindiren açıklama geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada asgari ücretli ve emeklilerin ev sahibi olması için projelerin başladığına yer verildi. İşte detaylar.

Asgari Ücretli ve Emeklileri Sevindiren Haber: Bu Yıl Bir İlk

Emekli ve asgari ücretlilere müjde.

Ntv canlı yayınına konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dar gelirli vatandaşlara ev müjdesini yineledi ve 100 bin kişinin, başlatılan kampanya kapsamında  ev sahibi  yapılacağı bildirildi. 

İşte Bakan Kurum 'un canlı yayında yaptığı açıklamalar:

Biliyorsunuz 5 Mart 2019 tariihnde Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ile 140 projede 50 bin sosyal konut projesi başladı. 50 bin için 638 bin başvuru oldu. 50 bin sosyal konuta 12-13 kat başvuru oldu. Ve bu çerçevede kuralar çekildi ve yerler belirlendi. 

Yaptığımız projeler, şehrin kültürünü , mahalle kültürünü yansıtıyor. Bu çerçevede 22 bin 500 'ünün inşaatına başladık. Vatandaşlarımıza evlerini teslim ediyoruz.

2023 yılına kadar hedefimiz türm Türkiye 'de 250 bin sosyal konut yapmak. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

EVSİZ ALT GELİR GRUBU VATANDAŞ KALMASIN

Sayın Cumhurbaşkanımızın bize talimatı, bu ülkede evsiz alt gelir grubu vatandaşımız kalmasın şeklinde. Ve bu çerçevede tüm şehirlerimizde projeler yapmaya gayret gösteriyoruz.

100 BİN KONUT

Geçen gün Hazine ve Maliye Bakanı 100 bin konut müjdesi verdi. Biz yılda 100 bin konut yapmak için proje üzerinde çalışıyoruz. Bu çerçevede Hazine Bakanlığı gayret gösteriyor. 

Detayları sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Alt ve orta gelir grubuna kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunacağız ve tüm vatandaşlar ev sahibi yapılacak."

100 bin kount için inşaatlar başladı. 2020 yılı itibarıyla başvurular alınacak. Başvuru duyurusu geldiği anda haberdar olmak için uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN