4 Ağustos 2019'da Başladı: Konut Kredisi Faiz İndirimi Kampanyasına Rekor Başvuru

Son dakika haberi: Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 'ın konut kredisi kampanyasına başvurular Pazartesi günü başladı. Konut kredisine ilk iki günde başvuru yapan kişi sayısı açıklandı.

4 Ağustos 2019'da Başladı: Konut Kredisi Faiz İndirimi Kampanyasına Rekor Başvuru

Faiz indirimi sonrası başvuru sayısı açıklandı.

3 kamu bankası konut kredisinde faiz indirimine gitti. Faizlerin 1 'in altına düşürülmesi sonrası vatandaşlar bankalara akın etti. Kira derdinden kurtulmak ve artık ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası 'nın konut kredisine başvuru yaptı.

İLK İKİ GÜNDE BAŞVURU YAPAN VATANDAŞ SAYISI AÇIKLANDI

Faiz indirimi açıklaması geçtiğimiz hafta geldi ve 4 Ağustos 2019 Pazartesi günü itibarıyla konut kredisi için başvurular alınmaya başladı.  3 kamu bankası tarafından 0.99 oranından verilen konut kredisine başvuru yapan kişi sayısının 13 binden fazla olduğu belirtildi. 

Açıklamada, "Belirtilen başvuru tutarı bugüne kadar iki gün içinde yapılan en yüksek konut kredisi başvurusudur. Vatandaşlarımızca gösterilen yoğun ilginin önümüzde dönemde de devam edeceği beklenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

2.1 MİLYAR TL

Edinilen bilgilere göre ilk iki günde başvuru yapan 13 binden fazla kişinin 2.1 milyar TL kredi için müracaatını yaptığı belirtildi. 

500 bin TL 'ye kadar 0.99 seviyesinden verilen konut kredisinde geri ödeme miktarları 120 ve 180 ay vadeye kadar şu şekilde;

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA