26 Şehirde Müjde Geldi: TOKİ'den Emekli ve Asgari Ücretliye Ucuza Konut

TOKİ 'den 26 şehirde ucuza ev. Ayda 350 TL taksitle ev sahibi olma müjdesi TOKİ 'den geldi. İşte konut satışlarının yapıldığı iller ve başvuru şartları ile başvuru şekli.

26 Şehirde Müjde Geldi: TOKİ'den Emekli ve Asgari Ücretliye Ucuza Konut

TOKİ 'den ev almak isteyenlere müjde.

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan son dakika açıklamasında vatandaşların düşük taksitle ev sahibi yapılacağına yer verildi. Birçok şehirde yapımı sona eren konutların satışı için çıkılan ilanın detayları kamubulteni.com 'da.

TOKİ 'DE PEŞİNAT NE KADAR?

TOKİ 'den ev almak isteyen vatandaşların evin fiyatına göre peşinat vermesi gerekmektedir. Düşük maaş alan vatandaşlarıun ev sahibi yapılması için başlatılan kampanyada,  fiyatı 116 bin 400 lira seviyesinde olan 2+1 'lik  konutların inşa edildiği ve bu konutlar için yüzde 12 'lik peşinat istendiğine yer verildi. Yüzde 12 'lik peşinat miktarı , 116 bin 400 TL 'ye göre hesaplanınca, 13 bin 988 TL seviyesinde olmaktadır.  Bu konutları almak isteyen vatandaşlara 240 aya kadar vade seçeneği sunuluyor. Peşinatını veren vatandaşlar, her ay taksit ödemesi yaparak 20 yılın sonunda evin sahibi olacak.

3+1 konutlar için 110 ve 128 metrekare şeklinde evler inşaa edildi.  Fiyatı  170 bin 720 TL 'den başlayan konutlar, yüzde 10 'luk bir peşinat ile satışa sunuluyor. Bu konutları almak isteyen vatandaşlar, en az 17 bin 072 TL peşinat ödemesi yapıyor ve 180 ay vadeye kadar kalan parayı taksitler şeklinde ödeyebiliyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Alt gelir grubu için TOKİ başvuru şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması 
  • Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması 
  • Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması 
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 4.800 TL olarak uygulanmaktadır.),
  • Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması,

HANGİ ŞEHİRLERDE KONUT SATIŞI VAR

TOKİ tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak satıştaki konutların bulunduğu iller , konut sayısı , fiyatı ve son başvuru tarihi şu şekilde;

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

TOKİ başvurusu yapmak isteyenlerin Halkbank ile Ziraat Bankası 'na giderek müracaatını yapması gerekmektedir.