Yaşa Takılanlardan Yerel Seçim Açıklaması

Emeklilikte yaş takılan vatandaşlardan seçim sonucu açıklaması. EYT SYDD Yönetim Kurulu Başkanı yaptığı açıklamada , sandıkta varlıklarını kanıtladıklarını söyledi.

Yaşa Takılanlardan Yerel Seçim Açıklaması

Yaşa takılanlardan seçim açıklaması.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar http://Sos.Yrd.ve  Day. Derneği (EYT SYDD) Yön.Kurulu Başkanı Gönül Boran, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların yerel seçimlerde VARIZ dediğini söyledi.

"Haklıyızvehakkımızı istemekten başka bir gayemiz olmadı.2019 Yerel Seçiminde VARIZ, BURADAYIZveBİRLİKTEYİZ diyerek varlığını sandıkta da kanıtlamıştır Mücadelemiz birlikteliğimizle devam edecektir.Teşekkür ederiz."

YAŞA TAKILANLAR MESELESİ RAFA KALKTI

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, mağduriyetlerinin çözülmesini istiyor. Seçim öncesinde de seslerini , yaptıkları mitinglerde ve sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştı. Ancak TBMM'ye gelen yasa teklifleri ve tasarılarda bir gelişme yaşanmadı ve EYT meclisten geçemedi. 

BİNALİ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Seçim sürecinde Binali Yıldırım, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"EYT. Gördüm. Biraz sabırlı olun. O işin de takipçisi olacağım. Buradan Binali Yıldırım sözü veriyorum." 

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı ise EYT yasası ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şu an için bunun çıkması mümkün değil. Hele hele seçime 10 gün kala böyle popülist bir politika da uygulanmaz. Ama seçim sonuçları belirlenir, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kalıcı istikrar sağlayıcı güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunulabilinir."

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara