Türk İş'ten EYT, KİT ve Kamu Sözleşmesi Açıklaması

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı son dakika açıklamasında emeklilikte yaşa takılanlar, KİT ve kamu sözleşmeleri meselesine değindi.

Türk İş'ten EYT, KİT ve Kamu Sözleşmesi Açıklaması

Türk İş 'ten EYT açıklaması.

Türk-İş 'e bağlı Güvenlik-İş  tarafından düzenlenen 3. Olağan Genel Kurulu 'na katılan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay , gündeme ilişkin konuları değerlendirirken emeklilikte yaşa takılanlar meselesi hakkında da açıklama yaptı.

Konuşmasında, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Türk İş eski genel başkanlarından Mustafa Kumlu 'ya Allah 'tan rahmet dileyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, artık seçim tartışmalarının geride kalması gerektiğini söyledi.

EYT-KİT-KAMU SÖZLEŞMESİ MESELELERİ KONUŞULMAYA BAŞLANMALI

Açıklamasının devamında artık seçim tartışmalarının bitmesi gerektiğini ifade eden Atalay, kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT), emeklilikte yaşa takılanlar EYT, geçici işçiler, kamu sözleşmeleri gibi konuların da bir an önce konuşulması gerektiğini söyledi.

TANK PALET FABRİKASI

Sakarya' da bulunan Tank Palet Fabrikası 'na ilişkin değerlendirmede de bulunan Ergün Atalay, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Yabancı sermaye veya özel sektöre bir itirazım yok. Beklentimiz, yetkinin Türkiye'de, Milli Savunma Bakanlığında olması ve işçilerin Milli Savunma Bakanlığı personeli olmasıdır."

1 MAYIS KUTLAMALARI

Türk-İş olarak 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin Taksim takıntılarının olmadığını söyleyen Atalay açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

 "Bu sene 1 Mayıs kutlamaları için arzum Diyarbakır, Samsun, Edirne veya Kocaeli."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA