Teklif Reddedildi-EYT Yalan mı Oldu? Şimdi Ne Olacak?

Emeklilikte yaşa takılanları üzen gelişme önceki gün akşam yaşandı. CHP 'nin EYT teklifi komisyonda kabul edilmedi. Peki şimdi ne olacak? EYT yalan mı oldu?

Teklif Reddedildi-EYT Yalan mı Oldu? Şimdi Ne Olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili CHP 'nin hazırladığı öneri tasarı maddesinden çıkarıldı. Peki bu ne anlama geliyor ? Şimdi ne olacak ?

Bize mesaj yolu ile ulaşan EYT mağdurları, CHP 'nin emeklilikte yaşa takılanlar teklifinin kabul edilmemesinin ardından ne olacağı, EYT yasasını unutmaları gerektiğini mi sordu? Biz de Kamubulteni.com olarak mağdurların sorularını yanıtlamak için bu haberimizi kaleme aldık.

CHP 'NİN TEKLİFİ KABUL EDİLMEDİ

TBMM İçişleri Komisyonu 'nda yapılan görüşmeler devam ederken yüz binlerce kişiyi ilgilendiren EYT görüşmelerinde CHP 'nin teklifi reddedildi. AK Parti MHP ve HDP 'nin de destek verdiği reddetme sonrası komisyonda EYT maddesi artık  yok.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

Teklifin reddedilmesi ile ilgili konuşan Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç,"Bunun yeri İçişleri Komisyonu değil. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi gerekiyor. Bu işin SGK ve bütçeye maliyeti ne olacak bilen var mı?" dedi. Bu da demek oluyorki EYT meselesi Plan ve Bütçe Komisyonunu bekleyecek. Plan ve Bütçe Komisyonuna EYT tasarısı gelecek ve tasarı bu komisyondan geçerse TBMM 'de oylanacak.

EYT BEKLEYENLER

Emeklilikte yaşa takılanlar Kamubulteni.com 'da. Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin EYT haberlerinden anlık haberdar olun.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara