TBMM'ye Geldi: Emeklilere Seyyanen 400 TL Zam

Son dakika haberi: TBMM'ye sunulan torba yasa ile emeklilere iyi haber geldi. Uzun süredir konuşulan seyyanen zam torba yasa ile gelecek.

TBMM'ye Geldi: Emeklilere Seyyanen 400 TL Zam

Bin TL'nin altında emekli maaış kalmaması için harekete geçildi ve seyyanen zam üzerinde çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Önceki gün TBMM Başkanlığı 'na sevk edilen Torba Yasa ile malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylık ödemeleri ve aylıkları ile her ay itibariyle yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin liradan az miktarda olmayacak.

Ölüm sigortası üzerinden yapılan ödemelerin toplamı ise bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak tespit olunacak tutarından az olmayacak.

Söz konusu düzenleme kapsamında hesaplaması yapılan aylık ödemeleri, belirlenen tutardan düşük miktarda ise aradaki fark devlet tarafından tahsil edilecek. Edinilen son dakika bilgilerine göre; 600 lira ile 999 lira arasında emekli maaşı almakta olan 200 binden fazla emekli, yapılacak bu yeni düzenlemeden faydalanacak ve emeklilere seyyanen 400 TL zam yapılacak.

Maaşlara 400 liraya varan zamlar yapılacak ve en düşük maaş  miktarı bin liraya tamamlanacak. Böylece bin liranın altında maaş alan emekli kalmayacak.

söz konusu yasa yürürlüğe girer girmez maaşlara yansıtılabileceği gibi, Ocak ayında yapılacak enflasyon zammıyla da aynı anda uygulanabilecek ve maaşı bin liranın altında olan emeklilere önce seyyanen zam uygulaması, daha sonra da enflasyon oranında zam yapılacak. Maaşı net 860 lira olan emekliye önce 140 liralık artış yansıtılacak, ardından maaşa 2018'in 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak.

Kamubulteni.com  | Ankara