Son Dakika Gelişmesi: EYT Yasası Çıksa Bile..

Emeklilikte Yaşa Takılan binlerce vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada bazı EYT 'lilerin yasa çıksa bile emekli edilmeyeceği bildirildi.

Son Dakika Gelişmesi: EYT Yasası Çıksa Bile..

EYT ile ilgili son dakika açıklaması.

Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Sarısu yaptığı açıklamada,  EYT yasası çıksa bile bazı vatandaşların emekli olamayacağını yazdı.

Her gün köşesinde kendisine sorulan bazı sorulara cevap veren Sarısu, "22 Ocak 1977 doğumluyum. Askerliğimin 8 ayını borçlanıp ödedim. Sigorta girişim 1997 senesine düştü. Ve şu anda 5387 gün primim var. SGK’dan baktığımda emeklilik yaşım 57 görünüyor. Eğer EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) çıkarsa bana bir faydası olur mu?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Ortada daha yasa tasarısı dahi yok. Şayet çıkarsa, EYT’den muhtemelen emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındaki şartları, yani sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yerine getirenler yararlanacaklar.

Süre ve prim şartını henüz sağlayamadığınızdan EYT çıkarsa yararlanamazsınız. Ancak prim eksiğinizi (başlangıcınıza göre 5825 gün veya 5900 gün) tamamlamanız şartıyla, 2022’de 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız tarihten sonra bir EYT yasası çıkarsa yararlanırsınız."

Yaşa takılan vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

EYT 'LİLERE BORÇ ŞOKU

Ne çalıştırılan ne de emekli edilen EYT 'lilere GSS borcu şoku geldi. Yaşa takılan vatandaşlara son günlerde gelen mesajlarda , yüzlerce hatta binlerce  TL GSS  prim borcu biriktiği , bu borçların ödenmemesi durumunda yasal takip başlatılacağı uyarısı yapıldı. Detaylar için TIKLAYIN

EYT HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN