Son Dakika: EYT'liye Erken Emeklilik Yok Ama..

Emekli olmak için yaş şartını tamamlayan ancak eksik prim ödemeleri nedeniyle emekli olamayan vatandaşlara emeklilik yolu ve 368 TL 'ye kadar ek ödeme geliyor.

Son Dakika: EYT'liye Erken Emeklilik Yok Ama..

EYT 'liye emeklilik yok ama EPT 'ye emeklilik geliyor.

Son dönemlerin gündem konusu olan emeklilikte yaşa takılanlar , hükümetten art arda gelen açıklamalar sonrası şimdilik kapantı. Naci Ağbal, Berat Albayrak ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan , EYT için olumlu konuşmadı.

Bu açıklamalar sonrası bir son dakika haberi geldi. Yapılan açıklamada yaş şartını taşıdığı halde primi eksik olan vatandaşlara emeklilik yolu açılacağına yer verildi.  Açıklamada aylık bağlama oranlarındaki farklılıkların giderileceği ve yüzde 4 olan ek ödeme miktarının ikiye katlanacağı bildirildi.

KADIN-ERKEK EYT'LİLER BU SAYFADA TIKLA KATIL

Güneş Gazetesi 'nde yayımlanan haberde, yapılandırma kanunuyla daha önce geçmişe dönük olarak borçlanan Bağ-Kur'lulara yaş, yıl ve prim şartını yerine getirmeleri halinde emekli olabilme fırsatı verildiği , bu düzenlemenin şimdi SSK 'lılar için de uygulanacağına yer verildi. 

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından yaş şartını taşıyan ancak çeşitli nedenlerden dolayı işinden ayrılan, primlerini tamamlayamayan 100 bin kişiye emeklilik yolu açılacak. Ancak bu durumda da belirli bir prim günü şartı aranacak. 

Düzenlemede maaşı 1018 TL 'nin altında olan emekliler , yüzde 5 oranında, maaşları bu miktarın üstünde olanlara ise yüzde 4 oranında bir ek ödeme verilecek. Ek ödemeler, her ay maaşla birlikte hesaplara yatıyor. Yukarıda bahsedilen düzenleme hayata geçerse 1018 TL 'nin altındakilere yüzde 10 , üstündekilere ise yüzde 8 oranında bir ek ödeme gelecek ve maaşlara 368 TL 'ye kadar bir iyileştirme gelecek. 

EYT VE EMEKLİ HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA