Özgür Özel'den Sert EYT Eleştirisi: EYT Sözünü Tutan Milletvekilini Partiden İhraç Ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk ekranlarında katıldığı canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. TBMM'ye son milletvekili seçimlerinin ardından 9 partinin girdiğini, bu partilerden 8'inin sözünün emeklilikte yaşa takılanların sorununun çözümü yönünde olduğunu söyleyen Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu sözünü tutmadığını, sözünü tutan grup başkanvekilini de görevden alarak partiden ihraç

Özgür Özel'den Sert EYT Eleştirisi: EYT Sözünü Tutan Milletvekilini Partiden İhraç Ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk ekranlarında katıldığı canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. TBMM'ye son milletvekili seçimlerinin ardından 9 partinin girdiğini, bu partilerden 8'inin sözünün emeklilikte yaşa takılanların sorununun çözümü yönünde olduğunu söyleyen Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu sözünü tutmadığını, sözünü tutan grup başkanvekilini de görevden alarak partiden ihraç ettiğini söyledi. CHP'li Özgür Özel, AK Parti'nin de emeklilikte yaşa takılanlar konusunda İstanbul seçimlerinin ardından vatandaşı heveslendirecek adımlar attığını fakat bunun da bir hayal olarak geride kaldığını öne sürerken, CHP'nin Emeklilikte yaşa takılanların haklı mücadelesinde sonuna kadar EYT'lilerin destekçisi olacağını söyledi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT konusundaki konuşmalarına eleştiride bulunarak, "Önce Sn. Erdoğan'a söyleyeyim, 50 yaşında emekli olunmaz diyor ya, siz kaç yaşında emekli oldunuz? Kendisi 46 yaşında oldu. Milletvekilliğinden oldu. EYT'ye iki eleştirisi var, kendisi 46 'da olmuş, bunlar daha sonra başka iş olursa çift dikiş olur diyor, kendisi de çift dikiş, saraydaki çoğu çift dikiş." şeklinde konuştu.

Özgür Özel'in EYT ile ilgili konuşmasında ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

Önce Sn. Erdoğan'a söyleyeyim, 50 yaşında emekli olunmaz diyor ya, siz kaç yaşında emekli oldunuz? Kendisi 46 yaşında oldu. Milletvekilliğinden oldu. EYT'ye iki eleştirisi var, kendisi 46 'da olmuş, bunlar daha sonra başka iş olursa çift dikiş olur diyor, kendisi de çift dikiş, saraydaki çoğu çift dikiş. 24 Haziran 2018 seçimlerinde tüm partiler halkımızdan oy istedi, meclise 9 siyasi parti girdi 9. Bunların üzerinde en çok uzlaştığı konu emeklilikte yaşa takılanlar. AK Parti hariç 8 partinin sözü EYT idi. 

MECLİSTE ÇOĞUNLUKTUK, MHP SÖZÜNÜ TUTSAYDI EYT MECLİSTEN KOLAYLIKLA GEÇERDİ

AK Parti 291, Biz 298 kişiyiz. Eğer MHP, emeklilikte yaşa takılanlara verdiği sözü tutaydı, EYT ile ilgili verdikleri kanun teklifinin arkasında dursaydılar, AK Parti ile ittifak içerisinde EYT'yi çıkartalım diyenler seçimden sonra sözlerini unuttular. Sonradan bu konuda MHP, EYT'ye umut olmak yerine AKP'ye destek oldu. MHP'nin grup başkanvekili Erhan Usta sözünü tuttu. 

EVET OYU VEREN , SÖZÜNÜ TUTAN MHP GRUP BAŞKANVEKİLİNİ GÖREVDEN ALDILAR, PARTİDEN İHRAÇ ETTİLER

Evet oyu verdi, arkasındaki MHP'lilere de evet oyu verdirdi. İkinci oylamaya kadar Erhan Usta görevden alındı, daha sonra partisinden ihraç edildi. MHP ikinci oylamada AKP ile birlikte oy kullanarak EYT'lilere sözünü tutmadı. CHP olarak, EYT konusunda sözümüzü tutmaya devam edecek, sözlerini tutmayanları milletimize, halkımıza şikayet etmeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı'nda EYT ile ilgili çalışma yapılıyordu. Bakın nasıl insanlar istismar ediliyor, İstanbul seçimlerinden sonra o çalışmalar yüzü koyun bırakıldı. Emeklilikte yaşa takılanlara yapılanlar son derece haksızdır. Kendileri 46 yaşında emekli olanlar, 50 , 52 yaşında emeklilik bekleyenleri asla eleştiremezler.