Memur-İşçi-Emekliler İçin Enflasyon Farkı Oluştu mu? Temmuz 2019 Zammı Ne Kadar Olacak?

Şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur, emekli ve işçiler için enflasyon farkı oluşup oluşmadığı araştırılmaya başlandı.

Memur-İşçi-Emekliler İçin Enflasyon Farkı Oluştu mu? Temmuz 2019 Zammı Ne Kadar Olacak?

Şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kamu işçilerinin , memur ve emeklilerin enflasyon farkı da belli oldu.

TÜFE, 2019 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,16 oranında gerçekleşti. TÜFE bir önceki yılın Aralık ayına göre %1,23, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,67 ve on iki aylık ortalamalara göre %17,93 artış gösterdi.

Enflasyon rakamı beklenin 3'te 1 oranında düşük geldi. Bu oranın düşük çıkması sonrası memur, emekliler ve işçiler için enflasyon farkı da düşük oldu. 

İŞÇİLER İÇİN EYLÜL-ŞUBAT BAZ ALINACAK

Kamu kurumlarında çalışmakta olan işçilerin maaşlarına enflasyon farkı için Eylül-Şubat ayları arasındaki TÜFE baz alınacak.

Eylül-Ocak arasındaki beş aylık dönemde, yüzde 9.68 oranında enflasyon oluştu.. Yüzde 3.5 oranındaki zam düşüldüğü takdirde beş aylık dönemde yüzde 6.13 gibi bir fark ortaya çıkıyor. Bu rakama 0.16 oranındaki Şubat ayı enflasyonu da eklenecek.

Şubat ayı enflasyon rakamının da eklenmesi ile birlikte kamu işçilerinin enflasyon farkı yüzde 6.29 düzeyine yükseliyor. Bu fark kamu işçilerinin ücretlerine yansıtılacak.

MEMURLAR İÇİN HENÜZ ENFLASYON FARKI OLUŞMADI

Memurlar Temmuz ayında yüzde 4'ün üstüne çıkan enflasyon oranı kadar ek zam alacak. Geçtiğimiz ay 1,06 , bu ay ise 0,16 oranında enflasyon farkı oluştu ve iki ayın toplamı 1,32 oldu. Yüzde 4 oranını geçmediği için memurlar için henüz ek zam oluşmadı.

Enflasyon farkı önümüzdeki aylarda gelecek enflasyonla birlikte belli olacak.