Kritik Rakam Sonrası Emekli Maaş Zammı Açıklaması Geldi

Emekli 2020 maaş zamları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni ekonomi planında yıl sonu TÜFE beklentisinin açıklanması sonrası emekli maaşlarına gelecek zam miktarı da belli oldu.

Kritik Rakam Sonrası Emekli Maaş Zammı Açıklaması Geldi

Emeklilerin maaş zammı için açıklama.

9 milyon SSK ve Bağ Kur emeklisinin Ocak 2020 döneminde alacağı maaş zammı , son 6 ayın efnaslyon oranına göre olacak. Yapılacak maaş zammı için önemli açıklama geldiğimiz gün geldi. Açıklamada Eylül 2019 enlasyon rakamlarına yer verildi. 

TÜFE BEKLENTİSİ

Geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni ekonomi planını açıkladı. Açıklanan yeni ekonomi planına göre , 2019 yılında TÜFE yüzde 12 seviyesinde olacak dedndi. gerçekleşecek. Yılın ilk 6 ayında enflasyon 5,35 olmuştu. Bu rakamı çıkardığımızda ikinci 6 ayda TÜFE 'nin 6.65 seviyesinde olması tahmin ediliyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Ekim-Kasım ve Aralık aylarında açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından net TÜFE belli olacak. Emekli vatandaşlar ise TÜFe oranında maaş zammı alacak. Şu an en düşük esnaf emeklisi  bin 675 TL seviyesinde maaş almaktadır.

TÜFE 'nin yıl sonunda 6,65 olarak gelmesi ile birlikte en düşük emekli maaşı bin 786 TL seviyesine çıkacak. 

Bunun yanı sıra Bağ-Kur tarım emeklisinin en düşük maaşı ise bin 249 lira seviyesinde. TÜFE beklentisi olan 6.65 'a göre hesaplama yapıldığında en düşük çiftçi Bağ Kur 'lu maaşı bin 332 TL seviyesinde kadar yükselecek.

SSK 'lıl emekli vatandaşların en düşük maaş, 2000  yılından önce  emekli olanlar için bin 982 lira seviyesinde.  Bu maaş, yüzde 6.65 'lik zamla birlikte 2 bin 114 lira seviyesine , 2000 sonrası emekli olan vatandaşların maaşları ise bin 181 lira seviyesinden bin 260 lira seviyesine kadar çıkarılacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA