Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Son Dakika 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Çıkışı : Referanduma Gidelim

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Son Dakika 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Çıkışı : Referanduma Gidelim

Emeklilikte Yaşa takılanların görmezden gelinemeyeceğini, bu düzenlemenin geçmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, EYT konusundaki açıklamalarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hak aramak hepimizin hakkı. İnsan olanın en doğal hakkı hakkını aramasıdır. Sosyal güvenlikte bir haktır. Anayasamız 'herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir' diyor. Türk vatandaşları demiyor, altını özenle çiziyorum, herkes diyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar diyor ki geldik bir yere takıldık, primimizi ödedik, bizim hakkımızı teslim edin diyor. Erdoğan, yıllık maliyet 750 milyar lira diyor, ne 750 milyarı ? ekonomik krizi diyorsun, referandum yap bakalım, millet ne diyor? hak arayan insanlara türedi diyor. Vicdanı olan her vatandaşıma soruyorum 'Hak arayan birisine Cumhurbaşkanlığı koltuğundaki bir kişi nasıl hakaret edebilir? ' bu insan ya. Sen 46 yaşında emekli oluyorsun bu insan da olmak istiyor. Kendi vatandaşına 'Türedi' diyen tek lider var o da Erdoğan, 46 yaşında emekli olacaksın, hem Cumhurbaşkanlığı aylığı, hem emekli aylığı alacaksın, bu da yetmiyor, 2019'da zammına yüzde 26 zam alıyor. Hani ekonomik savaştaydın, Allah gözünüzü doyursun ne diyim ben başka. Değerli arkadaşlarım, bu yetmiyor, sözde bunlar Emevi camiine girip namaz kılacaklardı. 4 milyon suriyeli geldi, 35 milyar dolar suriyelilere para harcadık diyor, 35 milyar dolar harcarsın emeklilikte yaşa takılanlar hak arayınca 'Türedi' dersin." dedi.