İşte Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Miktarı

Emekli vatandaşların maaşlarına 2019 yılı Ocak ayında gelecek zam miktarları belli oldu. Şimdiye kadar açıklanan enflasyon verileri ile kalan 3 aylık enflasyonun tahminine bakıldığında ortalama zam oranı belli oldu.

İşte Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Miktarı

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni yılda alacakları zam miktarı netleşiyor.

Takvim Gazetesi bugün yayımladığı haberinde şimdiye kadar oluşan enflasyon verilerine göre emeklilere verilecek zam miktarını yazdı. Söz konusu zam hesaplamasında emekli  maaşlarda 521 liraya varan artış göründüğü görüldü.

Emeklilere verilecek zam miktarı enflasyona göre belirleniyor. Son aylarda gelen yüksek enflasyon, maaşlara da yüksek zam olarak yansıyacak. 2018 yılının şimdiye kadar gerçekleşmiş enflasyon verilerine bakıldığında ve önümüzdeki ayların da miktarı hesaba katıldığında tahmini maaş artışı belirlendi.

Ocak ayında yapılacak olan zam, 2018  yılının ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon rakamları belirleyici olacak. Bunun 3 aylık bölümündeki enflasyon belli oldu. Temmuz- Ağustos ve Eylül enflasyonu yüzde 9.34  oranında çıktı. 2018 yılı tahminine göre de 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 10.65 olacak.

KİME, NE KADAR ZAM GELECEK?

Hem şimdiye kadar gerçekleşen enflasyon, hem de yüzde 10,65 'lik zam tahminine göre Takvim Gazetesi maaş zamlarını hesapladı. Hazırlanan tabloda şu ana kadar gerçekleşen yüzde 9.34 'lük artışa göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında 95,40 ile 456,93 arasında zam yapılacak. Yüzde 10.65'lik tahmin gerçekleşirse de en düşük maaşta 108,78 liralık, en yüksek aylıkta ise 521,02 lira artış gerçekleşecek.