Flaş: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Raporu Hazırlandı:-Emekli Edilecek EYT'li Sayısı Düşecek

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor Cumhurbaşkanlığı 'na sunuldu. Söz konusu raporda EYT 'lerin devlete maliyetine yer verildi. Öte yandan düzenleme ile emekli edilecek EYT'li sayısının düşürüleceği bildirildi. İşte o raporun detayları.

Flaş: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Raporu Hazırlandı:-Emekli Edilecek EYT'li Sayısı Düşecek

Emeklilikte yaşa takılanlarda önemli açıklama.

Emeklilikte yaşa takılanlarda son dakika haberi: Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tarafından bir rapor hazırlan ve  hazırlanan bu rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın EYT için talimat verdiği Danışmanı Vedat Bilgin 'e iletildi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinde dolaşan iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek gerçekleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın EYT talimatının olumlu karşılandıını söyleyen Erdursun hazırlanan raporla ilgili çalışma başlatılabileceğini söyledi. 

Hazırlanan rapor , Ankara 'da geçiğimiz hafta düzenlenen Tandoğan mitinginden önce EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak tarafından Cumhurbaşkanlığı 'na sunuldu.

Hazırlanan rapora göre 2008 yılı itibariyla Türkiye'de EYT sayısı 5 milyon 954 bin 225 kişi olarak tespit edildi. 

Her ay 50 bin kişinin emekli olduğu hesaba katılırsa bu rakam güncel olarak 5 milyon 404 bin 924 kişidir. Tüm bu vatandaşların emekli edilmesi durumunda aylık maliyetleri 1600 TL olacak. Bu maaşa göre hesaplandığında vatandaşların devlete aylık yükü 8.647.878 TL olacak

Yıllık hesaplama yapılınca  EYT'nin maliyeti 103 milyar 774 milyon TL seviyesindedir.

Bugün yasa çıkarsa 5 milyon 404 bin kişinin hemen emekli olmasının mümkün olmadığının belirtildiği raporda EYT 'lerin Emekliliği en az 10 yıl sürede tamamlanacak.

YENİ YASA İLE SAYI DEĞİŞTİRİLECEK: DAHA AZ KİŞİ EMEKLİ OLACAK

Söz konusu raporda 5 milyon 404 bin kişinin yaşa takıldığı , yapılacak düzenleme ile bu sayının 750 bin ya da 1 milyon civarında olacağı bildirildi. 

Sayının çeşitli nedenlerle düşürülmesi sonrası EYT 'nin devlete yıllık maliyeti 14 Milyar 400 Milyon TL olacak.

Yaşa takılan vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA